Nieuws

Kijk voor alle nieuwsberichten bij Nieuws.

 

Asfaltonderhoud: aanbrengen slijtlagen

Op dinsdag 14 juni en woensdag 15 juni voorzien we enkele wegen (gedeeltelijk) van een nieuwe slijtlaag. De wegen zijn tijdens de werkzaamheden voor korte tijd afgesloten voor alle verkeer. Het gaat om de volgende wegen: Zijlweg/IJsseldijk, Kapellenkamp/IJseldijk, Erveweg, Jan Schamhartstraat, Hengforderweg, Diepenveenseweg, Boxbergerweg, Ketelgatstraat, Waterstraat, Engeweg, Herxen en het fietspad 't Nijenhuis.

Wat vind jij van de ontwerpschetsen voor het Kerkplein in Olst?

De riolering en het groen op het Kerkplein in Olst worden vervangen. De laatste kastanjebomen die er nog staan worden verwijderd vanwege ziekte. Kortom: het plein gaat op de schop. Een uitgelezen kans om het plein van meer groen te voorzien en levendiger te maken. Een kans wat betreft de initiatiefgroep die zich het afgelopen jaar met de gemeente bezighield om met elkaar te kijken wat de mogelijkheden, onmogelijkheden en wensen zijn voor de ‘eyecatcher’ van Olst: het Kerkplein. Het resultaat? Drie ontwerpschetsen voor het Kerkplein Olst, waarop iedereen mag reageren. Waar gaat jouw voorkeur naar uit? En wat mis je nog of zou je anders willen? Dit is jouw kans om met de initiatiefgroep en de gemeente input te leveren voor het definitieve plan voor het Kerkplein in Olst.

Een afspraak bij de kapper of bij de tandarts maar kunt u niet zelfstandig reizen?

Een afspraak bij de kapper of bij de tandarts maar kunt u niet zelfstandig reizen? Lees welke mogelijkheden er zijn om u hierbij te ondersteunen.

Terugspeeltheater voorstelling

Evenmens, informele zorg voor elkaar bestaat veertig jaar. Ter ere van dit jubileum organiseert Evenmens op 3 juni 2022 een terugspeelvoorstelling in het ZINiN Theater in Nijverdal.

B&W besluiten 17-05-2022

Boxbergerweg gedeeltelijk afgesloten

De Boxbergerweg, gelegen tussen de Wildbaan en de toegang naar sportpark de Muggert in Wesepe, is afgesloten voor alle motorvoertuigen tussen maandag 30 mei en woensdag 8 juni. De firma Strukton Civiel Noord&Oost bv gaat voor ons op enkele plekken het asfalt repareren en legt aan de zuidzijde grasbetonstenen aan.

Politie aanwezig op de weekmarkten

Inwoners zijn de extra oren en ogen op straat en in de buurt voor de politie. Om onze gemeente veiliger en leefbaarder te maken, kunnen ze jouw hulp goed gebruiken. Aankomende vrijdag 27 mei is de politie te vinden op de weekmarkt in Olst om in gesprek te gaan met inwoners. Op dinsdag 31 mei is de politie aanwezig op de weekmarkt in Wijhe. 

Ingelaste raadsvergadering op 23 mei 2022

Maandag 23 mei vindt er een ingelaste raadsvergadering plaatst. Dit gebeurt op verzoek van de fracties Gemeentebelangen Olst-Wijhe, CDA en VVD. De ingelaste raadvergadering begint om 20.00 uur in de raadszaal van het gemeentehuis. De vergadering wordt gebruikt om toelichting te geven op het formatieproces. Daarnaast is er ruimte om vragen te stellen en met elkaar in gesprek te gaan.

Sleuteloverdracht carnaval

Sleuteloverdracht carnaval Olst-Wijhe

Vrijdagavond 20 mei overhandigde burgemeester Ton Strien de sleutel aan Prins Jerry van Carnavalsvereniging De Weteringzotten. Het carnavalsfeest kon beginnen.

Ook de eerste handtekeningen voor kindcentrum Wijhe gezet met SMV

Ondertekening intentieovereenkomst met SMV - kindcentrum Wijhe Olst-Wijhe

In navolging van kindcentrum Olst zetten de gemeente Olst-Wijhe en school- en opvangbesturen De Mare, mijnplein en de Bieënkorf nu ook belangrijke stappen voor het bouwen van een kindcentrum op de SPOC-locatie in Wijhe. Voor de bouw van het kindcentrum hebben de genoemde partijen vandaag een intentieovereenkomst getekend volgens het concept ‘huren als eigenaar’ met Stichting Maatschappelijk Vastgoed (SMV). Daarbij is SMV de eigenaar van het kindcentrum. SMV ontwikkelt en onderhoudt het gebouw en verhuurt het aan de partijen die er gebruik van maken. SMV heeft veel ervaring op het gebied van het ontwikkelen en onderhouden van energieneutrale kindcentra.

Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen