WOZ-waarde huurwoningen

Als je een woning huurt, vind je de WOZ-waarde op de aanslag gemeentelijke belastingen. Je betaalt geen onroerendezaakbelastingen. Je ontvangt de WOZ-waarde, omdat deze van belang kan zijn bij het bepalen van de maximale huurprijs van jouw sociale huurwoning.

 

Op jouw aanslag gemeentelijke belastingen vind je de WOZ-waarde van de woning. Als huurder betaal je geen onroerendezaakbelastingen. De onderbouwing van jouw WOZ-waarde vind je op het taxatieverslag op jouw persoonlijke belastingpagina. 

DigiD

Digitaal regelen
Kijk voor meer informatie op jouw persoonlijke belastingpagina. Open jouw persoonlijke belastingpagina met jouw DigiD (voor bedrijven met behulp van jouw aanslagnummer en het totaal bedrag van de aanslag).

Schriftelijk regelen
Je ontvangt jouw beschikkings- en aanslagbiljet van ons. Maak je gebruik van de Berichtenbox op Mijnoverheid.nl? Dan ontvang je het beschikkings- en aanslagbiljet in jouw Berichtenbox.

Aan de balie regelen
Je kunt bij publiekszaken een kopie van jouw beschikkings- en aanslagbiljet ophalen. Hiervoor maak je eerst telefonisch een afspraak.

Je kunt binnen 6 weken na de dagtekening van de aanslag bezwaar maken. Wil je een online bezwaarschrift indienen? Je kunt direct inloggen opjouw persoonlijke bezwaarformulier. Daar staat een invulformulier dat specifiek op jouw aanslag van toepassing is. Zo weet je zeker dat je het bezwaar volledig en juist invult. Je kunt ook schriftelijk bezwaar maken. Je  stuurt het bezwaarschrift naar de heffingsambtenaar. Deze werkt bij de Regionale Belastingsamenwerking.

WOZ-waarde van jouw woning

De Regionale belastingsamenwerking bepaalt wat jouw woning waard is als het verkocht zou worden op de waardepeildatum 1 januari 2021. 

WOZ-waarden online inzien

Op www.wozwaardeloket.nl kun je de WOZ-waarde van woningen in jouw gemeenten bekijken. De WOZ-waarden worden wekelijks bijgewerkt

Heb je vragen?

 

 

Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen