Wonen en leven

In de gemeente Olst-Wijhe treft u de balans tussen het dagelijkse ritme van het platteland en de stedelijke dynamiek in de regio. Natuur en boerenland wisselen elkaar voortdurend af met mooie, onverwachte doorkijkjes. De rijke geschiedenis van het gebied is voelbaar. Een perfecte basis voor mensen, die houden van het buitenleven.

Olst-Wijhe in beeld

Olst-Wijhe heeft veel te bieden... niet voor niets dat er regelmatig televisieopnames zijn over diverse onderwerpen die gerelateerd zijn aan onze gemeente. Het levert prachtige beelden op en zet Olst-Wijhe mooi op de kaart. Kijkt u met ons mee?

Olst-Wijhe in cijfers en letters

Hoeveel inwoners telt de gemeente? Wat zijn de cijfers met betrekking tot verkeer, economische zaken of sociale voorzieningen? Wat hebben we het afgelopen jaar gerealiseerd en hoeveel klachten kwamen er binnen? Hierin geven we u graag inzicht.

Kernen

Olst-Wijhe bestaat uit 12 kernen en buurtschappen. Het college van B&W bezoekt deze ieder jaar tijdens de kernenbezoeken.

Buitengebied

Olst-Wijhe is een echte plattelandsgemeente en telt dan ook veel hectare buitengebied. Prachtige flora en fauna vindt u terug in het afwisselde landschap.

Wonen in Olst-Wijhe

Olst-Wijhe, voor buitenmensen! Voor wie wil genieten van de gezelligheid in de dorpen, van de rust en toch snel in de Hanzesteden Deventer en Zwolle wil zijn. Er zijn nog kavels te koop om uw droomwens te realiseren.

Leefomgeving

Om de gemeente leefbaar te houden, vinden wij het belangrijk dat ons groen, maar ook de wegen en verkeer in orde zijn.

Veiligheid

Zelfredzaamheid is belangrijk als het gaat om veiligheid. Uiteraard werken wij nauw samen met de Veiligheidsregio IJsselland om Olst-Wijhe veilig te houden.

Milieu en dieren

Duurzaamheid speelt in Olst-Wijhe een belangrijke rol. We willen hierin voorop lopen en zijn dan ook al eens uitgeroepen tot Duurzaamste Dorp.

Meedoen

Iedereen moet mee kunnen doen in de samenleving. Daar waar dat niet meer gaat, biedt de gemeente hulp op maat.

Opvang en onderwijs

Kinderen en de jeugd hebben de toekomst. Daarom is belangrijk hen een goede basis te bieden. In de gemeente zijn hiervoor verschillende faciliteiten.

Werk in uitvoering

In onze gemeente werken we hard aan diverse projecten. Dit kan gaan om bijvoorbeeld een reconstructie, maar ook om een heroverwegingsoperatie. Wij houden u hierover graag op de hoogte.

Plannen in ontwikkeling

Voordat we overgaan tot de uitvoering van een project, worden eerst plannen gemaakt. Ook deze delen wij graag met u. Zo weet u wat er komen gaat. In sommige gevallen kunt meedenken en meedoen.

 
Spring naar einde Spring naar begin