Energievisie

Windmolens en zonnevelden in Olst-Wijhe: dat doen we samen!

Duurzame energie. U hebt er vast wel eens van gehoord. In het nieuws horen we berichten over fossiele brandstoffen die opraken, maar ook over klimaatveranderingen. Overstromingen zijn aan de orde van de dag. Ook in ons land hebben we steeds meer last van het water.

Al deze dingen beïnvloeden we met ons eigen gedrag. We kunnen er dus ook wat aan doen! Samen met u gaan we aan de slag met een Energievisie. In de Energievisie staat waar en op welke manier we duurzame energie gaan opwekken in onze gemeente.

Spring naar einde van Recente berichten

Ruim 225 inwoners praatten mee over windmolens en zonnevelden

Bijeenkomst windmolens en zonnenvelden Capellenborg Olst-Wijhe

Op woensdagavond 1 november stond de Capellenborg in Wijhe in het teken van duurzame energie. Ruim 225 inwoners kwamen naar de bijeenkomst van de gemeente over dit belangrijke thema. Wethouder Marcel Blind verwelkomde de gasten en vertelde over de noodzaak om nu aan de slag te gaan. Weervrouw Helga van Leur hield een inspirerende lezing over de verandering van het klimaat en onze rol hierin. Zij stelde vragen als: ‘Stapt u meteen onder de douche als u deze aanzet?’, ‘Wie heeft er een koelkast van 10 jaar of ouder?’, ‘Wist u dat koffie en chocola fors duurder worden als de klimaatverandering verder doorzet?’ Zo werd het onderwerp heel tastbaar.

Spring naar begin van Recente berichten
 
Spring naar einde Spring naar begin