Woeste Wijhe

Tussen de wijken Krijtenberg en Noorder Koeslag in Wijhe maken we park met een natuurlijke speelplek. Een plek waar kinderen kunnen spelen, ouders elkaar ontmoeten en een oogje in het zeil kunnen houden bij de kleintjes, waar de jeugd samenkomt om te chillen en te sporten. Kortom een plek voor jong en oud en waar iedereen op zijn/haar manier kan genieten!

Met elkaar ontworpen

Het ontwerp voor het park is tot stand gekomen met inwoners van Wijhe en ook leerlingen van het het voorgezet onderwijs en het basisonderwijs uit het dorp hebben meegeholpen. Aan de hand van hun input zijn er 3 ontwerpen ontstaan voor het park en 3 voor het natuurlijk spelen in het park. Hierop is massaal gestemd. Het ontwerp  'Wijhe bweegt' kreeg voor het park de meeste stemmen. Voor de natuurspeelplek is dat de Jungletuin geworden. (zie afbeeldingen hierboven). Deze ontwerpen zijn verder uitgewerkt en daarna zijn we aan de slag gegaan. 

Weten hoe we van start gingen? Bekijk dan eens het filmpje waarin we het proces uitleggen als aftrap van dit leuke project.  Of benieuwd naar hoe we iedereen gevraagd hebben om te stemmen? Ook hiervoor maakten we een leuk filmpje

Planning

Momenteel wordt uitvoering gegeven aan het plan. De speeltoestellen zijn geplaast en er wordt al volop gebruik van gemaakt. Erg leuk om te zien! Ook de burg over de watergang tussen het bos in de wijk Krijtenberg is een feit. Er worden nog paden en groen aangelegd in de komende periode.

In december 2021 wordt de laatste hand gelegd aan park Woeste Wijhe. De eerste bomen zijn geplaatst en het groen wordt deze maand aangeplant, waarna het park open is voor publiek. 

Definitieve inrichting fase 3 (Plattenberg, Koestraat en Sterrebos)

Inmiddels zijn we ook gestart met het aanplanten van het groen in de laatste fase van de wijk Noorder Koeslag. In januari 2022 start aannemer Klink Nijland met de definitieve inrichting. Zoals het aanleggen van de wegverharding en parkeerplaatsen en daarnaast het plaatsen van de armaturen. Daar waar we niet de hele straat kunnen inrichten proberen we in ieder geval een stoep en eventuele parkeerplaatsen aan te leggen. De straat wordt in een latere fase verder ingericht. Nadat deze werkzaamheden zijn afgerond is de wijk Noorder Koeslag afgerond.

Officiële opening

We hadden gehoopt de opening in januari 2022 met jou te kunnen vieren doormiddel van een feestelijke opening. Maar vanwege het hoge aantal coronabesmettingen en de huidige coronaregels is dat nu niet passend. We hopen in 2022 het park alsnog feestelijke te mogen ‘openen'. Houdt hiervoor onze social media in de gaten. 

Volgen

Wil je alles volgen over het park? Volg ons dan op Facebook.

Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen