U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Woeste Wijhe

Tussen de wijken Krijtenberg en Noorder Koeslag in Wijhe gaan we een park met daarin een natuurlijke speelplek maken. Een plek waar kinderen kunnen spelen, ouders elkaar ontmoeten en een oogje in het zeil kunnen houden bij de kleintjes, waar de jeugd samenkomt om te chillen en te sporten. Kortom een plek voor jong en oud en waar iedereen op zijn/haar manier kan genieten!

Massaal gestemd

De afgelopen 3 weken stemden jullie massaal op jullie favoriete schetsontwerp voor park Woeste Wijhe. We ontvingen maar liefst 352 stemmen. Oplettende inwoners meldden dat het systeem niet helemaal waterdicht bleek. Dat hebben we onderzocht. Na een update van het stemprogramma kon je inderdaad meer dan 1 keer stemmen. We hebben daarom de pieken waarop veelvuldig op één tijdstip is gestemd eruit gehaald en houden dan 282 stemmen over. Van die 282 stemmen, gingen 153 stemmen naar schets 2, ‘Wijhe beweegt’. Deze schets werken we uit met de opmerkingen die bij de schets gemaakt zijn en verfijnen deze met de input van omwonenden. Dat houdt in dat we onder andere met hen kijken naar de beplanting en de hoogtes daarvan. De basis van de gekozen ontwerpschets staat vast.

Als het ontwerp klaar is, zetten we deze het op deze pagina en delen we het op onze Facebookpagina.

Natuurspeelplek in Woeste Wijhe

Een onderdeel van het park Woeste Wijhe is de natuurspeelplek. Hiervoor konden jullie de afgelopen weken mee-ontwerpen. Ook in de eerste ronde kregen we al veel leuke ideeën binnen. Dank daarvoor, want we hebben weer veel leuke en creatieve ideeën ontvangen. De kinderen van de basisscholen denken dit jaar ook nog mee over hun ideale natuurspeelplek. Als dit afgerond is, maakt Anneke Rodenburg van Tuin en Vlinder weer 3 ontwerpschetsen, waarop jullie vervolgens weer kunnen stemmen. Houd begin januari 2021 hiervoor onze Facebookpagina in de gaten. Ook die winnende schets werken we verder uit en voegen we toe aan het definitieve ontwerp van park Woeste Wijhe.

Planning

Als het definitieve plan - dus het park met daar in de natuurspeelplek - klaar is gaan we op zoek naar een partij die het werk uitvoert, zodat park Woeste Wijhe voor de zomer van 2021 klaar is.

Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen