Woeste Wijhe

Tussen de wijken Krijtenberg en Noorder Koeslag in Wijhe hebben we een park met een natuurlijke speelplek gerealiseerd. Een plek waar kinderen kunnen spelen, ouders elkaar ontmoeten en een oogje in het zeil kunnen houden bij de kleintjes, waar de jeugd samenkomt om te chillen en te sporten. Kortom een plek voor jong en oud en waar iedereen op zijn/haar manier kan genieten!

Het ontwerp voor het park is tot stand gekomen met inwoners van Wijhe en ook leerlingen van het het voorgezet onderwijs en het basisonderwijs uit het dorp hebben meegeholpen. Aan de hand van hun input zijn er 3 ontwerpen ontstaan voor het park en 3 voor het natuurlijk spelen in het park. Hierop is massaal gestemd. Het ontwerp  'Wijhe bweegt' kreeg voor het park de meeste stemmen. Voor de natuurspeelplek is dat de Jungletuin geworden. (zie afbeeldingen hierboven). Deze ontwerpen zijn verder uitgewerkt, waarna het plan in uitvoering is gebracht. 

Weten hoe we van start gingen? Bekijk dan eens het filmpje waarin we het proces uitleggen als aftrap van dit leuke project.  Of benieuwd naar hoe we iedereen gevraagd hebben om te stemmen? Ook hiervoor maakten we een leuk filmpje

Park Woeste Wijhe is klaar

De speeltoestellen zijn geplaatst, het groen is aangeplant en ook de brug naar het bos is aangelegd. Park Woeste Wijhe is een feit en is helemaal af. Er wordt al volop gebruik gemaakt van het park en de natuurspeelplek. 

Park Woeste Wijhe is tot stand gekomen met financiële hulp van provincie Overijssel en Stegeman Wijhe. Bedankt daarvoor 👍. 

Op woensdag 2 november was de officiële opening van park Woeste Wijhe door wethouder Marcel Blind. 

Deel dit
Mail
Bellen