Tekstgrootte A A
U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Woeste Wijhe

Tussen de wijken Krijtenberg en Noorder Koeslag in Wijhe ligt een stuk grond waar we een park met daarin een natuurlijke speelplek willen realiseren. Een plek waar kinderen kunnen spelen, ouders elkaar ontmoeten en een oogje in het zeil kunnen houden bij de kleintjes, waar de jeugd samenkomt om te chillen en te sporten. Kortom een plek voor jong en oud en waar iedereen op zijn/haar manier kan genieten!

We vinden het belangrijk dat in park Woeste Wijhe zoveel mogelijk natuurlijke materialen worden gebruikt, zoals boomstammen, water, zand, planten en bomen die hier van oorsprong groeien bijvoorbeeld. Het moet natuurlijk een park zijn dat er over 10 of 20 jaar ook nog steeds goed bijligt, dus het moet duurzaam zijn. Veiligheid speelt ook een grote rol. Denk daarbij aan verlichting, maar vergeet de dieren en de natuur ook niet.

Wat doen we met de ontwerpen?

Tot 20 september kon iedereen een ontwerp inleveren bij de gemeente van zijn/haar ideale park. We hebben vele ontwerpen mogen ontvangen. Super leuk!

We maken nu van alle ingezonden ontwerpen 3 schetsenvan het park. Anneke Rodenburg van Tuin en Vlinder helpt ons hierbij.  Als dat klaar is kan iedereen stemmen op zijn/haar favoriet schets. Dit kan op Facebook en op deze pagina. De schets met de meeste stemmen gaan we verder uitwerken, zodat de aannemer het kan gaan maken.

Natuurspeelplek in Woeste Wijhe

In het park komt ook een natuurspeelplek. Hiervoor vragen we ook kinderen, ouders en scholen om ons daarbij te helpen met ontwerpen. Ook hiervan maakt Anneke Rodenburg weer 3 schetsen waarop gestemd kan worden, zodat de schets met de meeste stemmen ook echt gemaakt kan worden in Woeste Wijhe. Houd ook hiervoor onze Faceboopagina goed in de gaten.

Wanneer kun je gebruik maken van Woeste Wijhe?

We streven ernaar om het werk voor de zomer 2021 klaar te hebben.

Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen