Uitkeringen

Hebt u niet voldoende inkomen om in uw eigen levensonderhoud te voorzien? Vraag dan een uitkering aan bij het UWV. Mogelijk hebt u recht op een WW uitkering, Ziektewet, WIA of een andere uitkering van het UWV. Komt u niet in aanmerking voor een uitkering van het UWV? Dan kunt u een beroep doen op de Participatiewet. Er bestaan verschillende gemeentelijke uitkeringen.

Bijstandsuitkering (Participatiewet)

Hebt u geen recht op een andere uitkering? Of is uw uitkering niet genoeg om ervan rond te komen? Een (aanvullende) bijstandsuitkering vult uw inkomen aan tot het landelijk vastgestelde minimumniveau: de bijstandsnorm. In ons Digitaal Loket leest u wat u moet doen om een bijstandsuitkering aan te vragen.

Inkomensvoorzieningen oudere en/of arbeidsongeschikte werklozen (IOAW)

Raakt u op of na uw 50e verjaardag werkloos? Of bent u gedeeltelijk arbeidsongeschikt? Mogelijk komt u in aanmerking voor een inkomensvoorziening oudere en/of arbeidsongeschikte werklozen. In ons Digitaal Loket leest u wat u moet doen om deze inkomensvoorziening aan te vragen.

Inkomensvoorzieningen oudere en/of arbeidsongeschikte zelfstandigen (IOAZ)

Bent u ondernemer en moet u uw bedrijf stoppen omdat uw inkomsten onvoldoende zijn? Of bent u als ondernemer gedeeltelijk arbeidsongeschikt en moet u daarom uw bedrijf stoppen? Mogelijk komt u in aanmerking voor een inkomensvoorziening oudere en/of arbeidsongeschikte zelfstandigen. In ons Digitaal Loket leest u wat u moet doen om deze inkomensvoorziening aan te vragen.

Bijstandsuitkering voor zelfstandigen

Als ondernemer kunt u onder bepaalde voorwaarden in aanmerking komen voor een bijstandsuitkering. In ons Digitaal Loket leest u de voorwaarden van een bijstandsuitkering voor zelfstandigen en leest u wat u moet doen om deze uitkering aan te vragen.

Denkt u dat u in aanmerking komt voor een uitkering? Neem dan contact op met de medewerkers team Werk, Inkomen en Zorg.

 
Spring naar einde Spring naar begin