Schoollocaties Boskamp

De kinderen van de voormalige basisscholen Aloysius en de Klimboom op de Boskamp gaan naar de fusiescholen Mijnplein school Olst en Opwaardz in Olst. Daarmee is de schoolfunctie van de twee schoolgebouwen op de Boskamp komen te vervallen. De gebouwen staan nu leeg.

De herontwikkeling van beide schoolgebouwen en de grond die daarbij hoort worden meegenomen in de gebiedsgerichte aanpak Boskamp: dorpshart Boskamp. Een terechte vraag zou zijn: wat gebeurt en in de tussentijd met de beide gebouwen? 

Gebouw Klimboom

Het gebouw van de voormalige school de Klimboom is per 1 november 2021 aan ons overgedragen. Wij zijn nu weer eigenaar van het pand en onderzoekenof er een tijdelijke invulling kan worden gegeven (overdag en avonduren). Daarbij kijken we eerst of er lokale initiatieven zijn. De speeltoestellen op het schoolplein van de voormalige Klimboomschool zijn bij elkaar geplaatst, waardoor er voor de kinderen in de buurt een leuke speelplek is.

Gebouw Aloysius

Het gebouw van de voormalige school Aloysius wordt naar verwachting in december dit jaar aan ons overgedragen. De noodlokalen zijn onlangs al wel van het schoolplein gehaald. Dit resulteerde in een plein dat niet veilig was voor kinderen door obstakels. Naar aanleiding van terechte klachten hierover hebben we samen met de schoolbesturen gezorgd dat het plein weer veilig is en kinderen hier weer kunnen spelen.

Onderhoud buitenruimte

We zorgen bij beide scholen voor het onderhoud van het schoolplein en de toegangspaadjes naar school, etc., zodat het mooi één geheel vormt met de rest van de omgeving en alles er netjes en verzorgd uitziet.

Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen