Opvang vluchtelingen in Olst-Wijhe

Samen met de gemeente Raalte vangen we Oekraïense vluchtelingen op bij Summercamp in Wijhe. Dit om een bijdrage te leveren aan de vraag die het Rijk heeft gesteld aan de veiligheidsregio’s. Alle veiligheidsregio’s in Nederland zijn bezig om per regio voor 2.000 vluchtelingen opvang beschikbaar te stellen.

Wij vingen van vrijdag 11 maart tijdelijk vluchtelingen op bij Summercamp in Wijhe. Er konden op deze locatie maximaal 900 vluchtelingen terecht tot 25 maart 2022. Daarna is er tot 9 april opvang voor 90 vluchtelingen. De vluchtingen die tot 25 maart op Summercamp verbleven zijn op een andere locatie in de regio gehuisvest. 

Locatie Summercamp heeft passende voorzieningen en infrastructuur

Er is gekozen voor de locatie Summercamp omdat deze locatie ingericht is om grote groepen te ontvangen. Ook de voorzieningen en de infrastructuur zijn hierop ingericht. Vanaf 25 maart c.q. 9 april krijgt het park weer zijn normale functie. 

Samenwerking

We staan er niet alleen voor. Alle gemeenten binnen de Veiligheidsregio hebben zich solidair verklaard, de gemeenten waar nog geen opvang plaatsvindt helpen de gemeenten waar dit wel gebeurt. De gemeente Olst-Wijhe werkt bij de opvang nauw samen met de gemeente Raalte, omdat Summercamp direct tegen het dorp Heino aanligt dat onder de gemeente Raalte valt.  

Informatie

Op onze pagina Oekraïne vind je alle informatie. Heb je nog een vraag? Bel gerust met ons via 14 0570.

Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen