Summercamp vangt nieuwe Oekraïense vluchtelingen op

Vandaag arriveerde een tweede bus met 60 Oekraïense vluchtelingen op Summercamp in Wijhe. De vluchtelingen stapten op verschillende plekken in Polen op. Een aantal vluchtelingen gaan door naar familie, kennissen of een andere opvanglocatie. Inmiddels verblijven er een kleine 150 Oekraïners en een aantal huisdieren op Summercamp Heino.

Bus waar Oekraïense vluchtelingen uitstappen

De bus van South West Tours kreeg een verklaring van de gemeente Olst-Wijhe waarin de gemeente aangeeft dat zij de vluchtelingen een veilig onderdak biedt en dat de bus de mensen vervoert naar Summercamp. Deze brief zorgde ervoor dat er vluchtelingen ingestapt zijn. Ze zijn erg terughoudend met instappen, niet wetende waar ze uitkomen. De bus vertrekt vanmiddag opnieuw naar Polen om vluchtelingen op te halen.

Summercamp biedt tijdelijke opvang tot 25 maart voor maximaal 900 vluchtelingen. Daarna is er tot 9 april plek voor 90 vluchtelingen. Voor de mensen wordt uiteindelijk binnen de gemeenten van de Veiligheidsregio IJsselland een andere plek gezocht waar zij langere tijd kunnen blijven. De verschillende gemeenten zijn nu druk bezig om dit te realiseren. 

De Oekraïners hebben alles achter moet laten, hebben veel meegemaakt en zijn erg moe van de lange reis die ze maakten. Summercamp biedt hen een veilige plek, rust, eten en een dak boven hun hoofd.

Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen