Overbruggingsopvang voor Oekraïense vluchtelingen in Olst-Wijhe

We gaan samen met de gemeente Raalte Oekraïense vluchtelingen opvangen bij Summercamp in Wijhe. Dit om een bijdrage te leveren aan de vraag die het Rijk heeft gesteld aan de veiligheidsregio’s. Alle veiligheidsregio’s in Nederland zijn gevraagd om per regio op korte termijn voor 1.000 vluchtelingen opvang beschikbaar te stellen. We kunnen vanaf vrijdag 11 maart vluchtelingen opvangen op kamplocatie Summercamp in Wijhe. Dit gaat om tijdelijke opvang. Er kunnen op deze locatie maximaal 900 vluchtelingen terecht tot 25 maart 2022. Daarna is er tot 9 april opvang voor 90 vluchtelingen mogelijk. Vanaf 25 maart worden de vluchtelingen van Summercamp op een andere locatie in de regio gehuisvest.

We staan er niet alleen voor. Alle gemeenten binnen de Veiligheidsregio hebben zich solidair verklaard, de gemeenten waar nog geen opvang plaatsvindt helpen de gemeenten waar dit wel gebeurt. De gemeente Olst-Wijhe werkt bij de opvang nauw samen met de gemeente Raalte, omdat Summercamp direct tegen het dorp Heino aanligt dat onder de gemeente Raalte valt.  

Locatie Summercamp heeft passende voorzieningen en infrastructuur

Er is gekozen voor de locatie Summercamp omdat deze locatie ingericht is om grote groepen te ontvangen. Ook de voorzieningen en de infrastructuur zijn hierop ingericht. Vanaf 25 maart c.q. 9 april krijgt het park weer zijn normale functie. 

Burgemeester Ton Strien: “Het is hartverwarmend om te zien hoeveel mensen meedenken en actief hulp aanbieden. Daar zijn we trots op. Voor nu hoeven we daar (nog) geen beroep op te doen, maar hoe het er in de komende tijd uit gaat zien is gewoonweg niet duidelijk. Het belangrijkste nu is om een grote groep vluchtelingen snel een veilige en warme plek te bieden. Dat is zo logisch en dat kan gelukkig op deze manier heel goed.”  

Burgemeester Martijn Dadema: “Goed dat Olst-Wijhe en Raalte op zo’n korte termijn hulp kunnen bieden aan de Oekraïense vluchtelingen. Het is crisis en de nood is hoog; geen tijd te verliezen dus. Ik hoop dan ook op begrip van onze inwoners, ook omdat keuzes soms binnen een kort tijdsbestek moeten worden gemaakt.” 

Informatie

Op onze pagina Oekraïne vind je alle informatie. Heb je nog een vraag? Bel gerust met de ons via 14 0570 of bel met de gemeente Raalte via 0572-347898.

Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen