Goede doelen & inzamelingen

Het is hartverwarmend om te zien hoeveel mensen zich melden om iets te willen doen voor de vluchtelingen uit Oekraïne. Maak vooral gebruik van instanties die al hulp bieden, zoals de landelijke organisaties Vluchtelingenwerk Nederland, Het Rode Kruis of Giro555. Lokaal is Salland voor Oekraïne opgericht.

Vluchtelingenwerk Nederland

Veel mensen willen goederen en kleding doneren voor Oekraïense vluchtelingen. Vluchtelingenwerk Nederland houdt bij waar behoefte aan is. En waar de inzameling plaatsvindt. 

Het Rode Kruis

Het Rode Kruis helpt Oekraïne op allerlei manieren. Zo geven zij voedsel, kleding, en medische hulp. Ook bieden ze tijdelijke overnachtingsplekken. Steunen ze ziekenhuizen. Repareren ze gebouwen. En verlenen ze eerste hulp.

Giro555

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro55. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens.

Salland voor Oekraïne

Salland voor Oekraïne doet een oproep aan Salland en al haar inwoners om vluchtelingen uit Oekraine te helpen en op te vangen. Je kunt hier ook levensmiddelen en spullen doneren. Samen sterk voor Oekraïne! Ook het contact voor de inzameling van goederen via Plaatselijk Belang Den Nul gaat via Salland voor Oekraïne.

Heb jij een ander initiatief?

Wij kunnen dat op onze website vermelden met jouw contactgegevens, zodat dit ook bij anderen bekend is. Je kunt dit mailen naar oekraine@olst-wijhe.nl. Is er bij jouw initiatief een raakvlak met de gemeentelijke organisatie? Bel ons dan op het algemene telefoonnummer 14 0570.

Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen