Vaccinatiebus GGD IJsselland opnieuw bij Holstohus in Olst 

Op vrijdag 10 december 2021 staat de vaccinatiebus van GGD IJsselland opnieuw naast het Holstohus in Olst aan de kant van de bibliotheek. Iedereen die een eerste of tweede vaccinatie of meer informatie wil, kan tussen 13.00 en 19.30 uur zonder afspraak, terecht bij de vaccinatiebus van GGD IJsselland.

Het is de tweede keer dat de prikbus in Olst staat. Half november stond de bus daar voor het eerst en werd goed bezocht. Burgemeester Ton Strien is trots op de hoge vaccinatiegraad in zijn gemeente. Volgens het landelijke Coronadashboard is 89% van de inwoners volledig gevaccineerd. Dit cijfer ligt boven het landelijk gemiddelde. “Het is goed om te zien dat inwoners van Olst-Wijhe zich al massaal hebben laten vaccineren. Voor de mensen die eerder getwijfeld hebben en 20 november toch een eerste vaccinatie hebben gehaald is het fijn dat de prikbus opnieuw naar Olst komt. Uiteraard kun je daar op 10 december ook je tweede vaccinatie krijgen” legt Ton Strien de komst van de bus uit. “We kunnen op deze manier iedereen de mogelijkheid geven om dichtbij huis een vaccinatie te halen”, aldus de burgemeester.  

Informatie en vaccinatie 

Iedereen kan bij de vaccinatiebus terecht voor meer informatie. Vanaf twaalf jaar kun je daarnaast ook je eerste of tweede prik krijgen. Dat kan met het mRNA-vaccin (Pfizer) of het Janssen-vaccin. Tussen de eerste en tweede vaccinatie moet minimaal drie weken zitten. Bij het Janssen-vaccin is maar één prik nodig.  

De boosterprik en de derde vaccinatie zijn alleen mogelijk op uitnodiging én op afspraak. Voor deze prikken kun je dus niet terecht bij de vaccinatiebus. De boosterprik en de derde vaccinatie zijn twee verschillende prikken. Meer informatie over deze prikken is te vinden op de site van de RIVM (www.rivm.nl/covid-19-vaccinatie/vragen-achtergronden).

Belangrijke extra informatie 

Voor kinderen van twaalf tot en met vijftien jaar geldt dat er bij de vaccinatie een volwassene aanwezig moet zijn. Vanaf zestien jaar mag je alleen komen. Voor het laten vaccineren is een geldig ID-bewijs verplicht. Dit geldt ook voor kinderen. En vergeet niet om een mondkapje mee te nemen. 

Wil je niet wachten totdat de vaccinatiebus in Olst staat? Je kunt je ook laten vaccineren op andere locaties. Kijk hiervoor op de website van GGD IJsselland. Hier vind je ook meer informatie over coronavaccinaties.

Persoon wordt gevaccineerd

Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen