Tekstgrootte A A
U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Interview met Heleen Flierman, SC Wesepe

“We kijken uit naar de start van het sportseizoen na de zomer”

Heleen Flierman is voorzitter van SC Wesepe. De club heeft, net als alle sportverenigingen, een roerige tijd achter de rug. Hoe kijkt Heleen hierop terug?

Thumbnail

“Het zijn bijzondere tijden, voor iedereen. Het leven stond ineens bijna stil. Ook met elkaar sporten mocht niet meer. De competitie werd abrupt gestopt, de laatste wedstrijden konden niet meer worden gespeeld. Eerst denk je dat je een week eruit bent, maar het werd steeds langer. We waren bang dat het hele seizoen verloren was. Het kantelpunt kwam toen er steeds minder mensen op de intensive care lagen. De jeugd mocht redelijk snel weer samen sporten waarbij de jongste jeugd ook geen afstand hoefde te houden. We maakten een planning en protocol en stemden alles af met de gemeente. Omdat we een kleine vereniging zijn, was het voor ons niet zo ingewikkeld. We hadden het niet verwacht, maar de senioren mochten vrij vlot erna ook weer op afstand sporten. Het walking voetbal begon bijvoorbeeld weer waarbij de wat oudere heren samen rustig een balletje trappen. Het sociale contact is voor deze groep heel belangrijk. Zij missen de kantine daarom wel erg. We zijn blij dat de kantine vanaf 1 juli weer open mag.”

Groot aanpassingsvermogen

“Wij zijn altijd van mening geweest dat iedereen die wil sporten, moet kunnen sporten. Alles wat weer mocht, hebben we daarom mogelijk gemaakt. Iedereen wilde graag weer. De voetbal, handbal, gym en jazz gingen allemaal weer van start. Het was wel even wennen om alle sporten buiten te doen. Het was mooi om te zien dat iedereen zich flexibel opstelde. De 1,5 meter is soms best lastig, maar de sporters hielden zich er zo goed mogelijk aan. Sporters en trainers hebben zich goed aangepast.”

Blij met alles wat weer kan

“Het was een periode van constant bijstellen. Dat is natuurlijk een uitdaging, maar we waren vooral blij met wat er weer kon. We zien dat de sporters en trainers er veel plezier in hebben om weer samen te sporten. Normaal zien we richting het eind van het seizoen dat er minder sporters en trainers komen, dat is dit jaar niet het geval. Sommige teams gaan in de zomer zelfs door.”

Weer meer terug naar normaal

“Het seizoen is bijna afgelopen. We kijken al uit naar het volgende seizoen. Vanaf 1 juli mag de kantine weer open, mogen we buiten én binnen sporten en mogen ook de contactsporten weer. Dat voelt waarschijnlijk eerst wel een beetje gek, omdat we zo lang afstand van elkaar hebben moeten houden. Het is fijn om weer te kunnen aanvallen en verdedigen en wedstrijdjes te kunnen spelen. Tijdens het sporten hoeven de sporters geen afstand te houden, maar in de kantine weer wel. Dat is vast even wennen, maar het is fijn dat we in elk geval weer bij elkaar kunnen zijn, tijdens en na het sporten. Zo gaan we bij het sporten gelukkig steeds meer terug naar normaal.”

Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen