Tekstgrootte A A
U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Horeca en terrassen weer open

Horecaondernemers hebben er lang op gewacht; gisteren konden ze voor het eerst weer gasten ontvangen. De overheid heeft hiervoor regels vastgelegd waaraan de ondernemers zich moeten houden. Daarbij hebben ze ook uw hulp nodig. Het is voor ondernemers prettig wanneer u zich aan de regels houdt. Kom dus niet met grote groepen en houd anderhalve meter afstand. Binnen mogen er maximaal 30 gasten worden ontvangen.

Burgemeester Ton Strien: “Ik begrijp dat deze regels de nodige uitdagingen met zich meebrengen voor horecaondernemers. De afgelopen weken hebben wij meegedacht om te kijken waar we terrassen meer ruimte konden geven. Daarbij hebben we uiteraard niet alleen rekening gehouden met de wensen van ondernemers, maar ook met de belangen van bijvoorbeeld gasten, omwonenden, winkeliers en passanten. Zo blijft het veilig voor iedereen.” Burgemeester Strien benadrukt dat we op een verstandige manier moeten omgaan met de ruimte die er nu is. “We hebben deze ruimte met elkaar gekregen door ons goed aan de regels te houden. Het is belangrijk dat we dit blijven doen, zodat de regels niet opnieuw hoeven te worden aangescherpt.”

Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen