Tekstgrootte A A
U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Gebruik van sanitair op campings en bij dagrecreatie vanaf 1 juni

Vanaf 1 juni worden de regels rondom sanitaire voorzieningen op campings en openbare toiletten bij dagrecreatie versoepeld in IJsselland.

Het bestaande sanitair op campings mag worden toegewezen aan campinggasten. Hiermee worden de gemeenschappelijke voorzieningen als het ware opgesplitst waarmee wordt voldaan aan de richtlijnen van het RIVM. Bij een kampeerplaats hoort dan één toilet-/douchevoorziening. Dit mag niet worden ingedeeld in tijdvakken. De voorziening hoort bij de kampeerplaats. Uiteraard blijft het ook mogelijk om privésanitair te hebben.

Vanaf 1 juni mogen de openbare toiletten bij recreatieplassen, natuurgebieden en strandjes in het kader van dagrecreatie weer open. Dit geldt niet voor de douches. Het gebruik van de toiletten moet aan de richtlijnen van het RIVM voldoen. Uiteraard zijn de hygiëneregels heel belangrijk als u gebruikmaakt van een openbaar toilet.

Op deze manier komt er weer wat meer ruimte voor recreatie. Is het ergens druk en kunt u onvoldoende afstand houden? Ga dan ergens anders naartoe en kom later of op een andere dag terug.


Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen