Tekstgrootte A A
U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Hulp voor kinderen in kwetsbare (thuis)situaties

De maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zijn verlengd tot en met 28 april. Scholen en kinderopvang blijven dicht en de meeste mensen werken thuis. Dit heeft veel impact op gezinnen. Het vraagt de nodige flexibiliteit en brengt uitdagingen met zich mee. Soms zijn deze uitdagingen te groot. Soms ontstaan er onveilige situaties, doordat bijvoorbeeld kinderen of ouders met sociaal-psychische problemen nu de hele dag thuis zijn. Er is hulp mogelijk voor deze gezinnen in de vorm van noodopvang, zorg of ondersteuning.

Wij hebben afspraken gemaakt met het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Olst-Wijhe over gezinnen waarvan de thuissituatie kwetsbaar is. Het CJG kijkt goed wat er nodig is om zo ernstige problemen (een crisis) te voorkomen. Eventueel kan er voor de kinderen uit het gezin noodopvang of andere ondersteuning worden ingezet.

Lukt het niet meer om uw kind thuis goed op te vangen en zijn er geen mogelijkheden meer in uw eigen netwerk? Loopt de spanning thuis op en is de balans verstoord? Neem dan contact op met het Centrum voor Jeugd en Gezin. Stuur een mail of bel naar 14 0570.

Het CJG gaat samen met u op zoek naar een passende oplossing voor de komende weken, dit hoeft niet altijd noodopvang te zijn. Samen proberen we de balans terug te krijgen.

Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen