U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Extra tijdelijke ondersteuning voor gevestigde ondernemers, zzp-ers

De regeling extra tijdelijke ondersteuning voor gevestigde ondernemers is gemaakt voor zelfstandig ondernemers die in de knel komen door de coronacrisis. Voor hen heeft het kabinet financiële ondersteuning beschikbaar gesteld. De regeling werkt terug tot 1 maart 2020.

Wanneer u vanaf 1 maart 2020 in de financiële problemen bent gekomen, als gevolg van corona-gerelateerde maatregelen, kunt u bij de gemeente waar u woont een aanvraag indienen. Op basis van deze tijdelijke regeling kan de gemeente u voor maximaal drie maanden inkomensondersteuning tot aan het sociaal minimum bieden.

Hoe hoog dit bedrag precies is, hangt af van de samenstelling van uw huishouden en uw inkomen. U hoeft deze inkomensondersteuning niet terug te betalen. Er is ook geen vermogens- en partnertoets. Daarnaast kunt u een lening voor bedrijfskapitaal aanvragen van maximaal € 10.517. Dit bedrag moet u wel terugbetalen. Het rentepercentage is nog niet bekend, maar zal in ieder geval onder het bij het Bijstand voor zelfstandigen (Bbz) gehanteerde percentage van 8% liggen. Voor meer informatie en het indienen van een aanvraag kunt u een e-mail sturen naar gemeente@olst-wijhe.nl.

Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen