U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

De CoronaMelder-app: voor iedereen beschikbaar

Het coronavirus is er nog steeds. Met de CoronaMelder-app voorkom je dat je onbewust een ander besmet. De app informeert je als je mogelijk bent besmet. Elke download helpt om de verspreiding van corona te stoppen. In de AppStore en de Google Play Store staat CoronaMelder voor je klaar. Het downloaden van de app is vrijwillig.

De CoronaMelder-app stuurt je een melding als je langer dan 15 minuten dicht bij iemand in de buurt bent geweest die later het coronavirus blijkt te hebben. Dit kan een bekende zijn, maar ook een app-gebruiker bij wie je in de buurt was en die je niet kent. Als je een melding hebt ontvangen, lees je in de app welke maatregelen je kunt nemen en of je je kunt laten testen. Zo weet je na een melding dat je meer kans hebt om besmet te zijn en kun je voorkomen dat je onbewust een ander besmet. Want je kunt het coronavirus al doorgeven voordat je je ziek voelt.

CoronaMelder is een aanvulling op het reguliere bron- en contactonderzoek van de GGD. Met de app kunnen ook mensen worden geïnformeerd die niet naar voren komen uit het bron- en contactonderzoek. De app weet niet wie of waar je bent. Ook geeft de app geen meldingen over actuele besmettingen in de buurt. Daarom is het belangrijk dat je je blijft houden aan de basisregels, zoals 1,5 meter afstand houden en vaak je handen wassen.

Meer weten?

Op de website CoronaMelder vind je alles wat je wilt weten over de app. Bijvoorbeeld dat het downloaden van CoronaMelder altijd vrijwillig is en dat de app niet om je persoonsgegevens vraagt. De app weet dus niet je naam, je e-mailadres en je telefoonnummer. Ook werkt CoronaMelder niet met locatiegegevens (GPS). De app weet dus niet wie je bent of waar je bent. Download jij CoronaMelder ook om te voorkomen dat je onbewust anderen besmet?

Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen