Alternatieve routes verkeer Olst worden uitgewerkt

Woensdag 21 februari 2018 was de tweede bijeenkomst van de Begeleidingsgroep Uitwerken Verkeersonderzoek Olst. Tijdens het overleg zijn de diverse mogelijkheden voor een ongelijkvloerse spoorkruising besproken. Daarnaast is een mogelijke herindeling van de Jan Hooglandstraat aan de orde geweest.

Op basis van deze bespreking hebben de deelnemers ingestemd met het uitwerken naar een voorlopig ontwerp van drie varianten. Waarbij het college van B en W één variant heeft toegevoegd:

  • Indeling Jan Hooglandstraat;
  • Mogelijke spoorkruising ter hoogte van de Roodborst/Olsterkampweg;
  • Mogelijke spoorkruising ter hoogte van de Ter Stegestraat in samenhang de bestaande bewaakte spoorkruising bij de Enkweg;
  • Mogelijke spoorkruising 5a en 5b ter hoogte achterkant bebouwing van de Jan Hooglandstraat/ Averbergen naar de Stationsstraat (Y-tunnel).

Bij deze uitwerkingen wordt ook een voorlopige kostenraming opgesteld en worden de ruimtelijke ordeningsaspecten onderzocht. Op de pagina Begeleidingsgroep uitwerken Verkeer Olst staat het volledige verslag van de begeleidingsgroep en bijbehorende stukken. Zo kan iedereen dit proces volgen. Neem met vragen contact op met de projectleider, Gerard van de Blink.

Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen