Omgevingsplan

In het omgevingsplan staan alle regels van de gemeente die gaan over de ‘fysieke leefomgeving’. De omgeving waarin we wonen, werken en recreëren.

Het plan vervangt straks alle bestemmingsplannen en verschillende gemeentelijke regelingen. Voor 2029 moet het omgevingsplan klaar zijn. In die periode gaan we bestaande regels stapsgewijs overzetten naar het omgevingsplan. We beginnen dit jaar met een omgevingsplan voor de dorpen en buurtschappen in Olst-Wijhe.

Bekijk het filmpje van de Rijksoverheid over het omgevingsplan.

Enquête Omgevingsplan Olst-Wijhe: Meer, minder of andere regels?

Mogen uw buren een kapsalon aan huis beginnen of een Bed & Breakfast? Mag een evenementenorganisatie zelf bepalen waar zij een feest organiseert? Mag een ondernemer ook drankjes verkopen naast de producten die hij eigenlijk verkoopt? Dat willen wij graag van u weten. Aan de hand 17 voorbeelden van aanvragen die wij vaak krijgen, kunt u ons laten weten hoe u daar over denkt.

Met uw mening helpt u ons keuzes te maken voor het omgevingsplan. Hierin komen alle regels voor uw woon- en leefomgeving. In dit plan willen we niet méér regelen dan nodig is. Daar hebben wij uw hulp bij nodig. Wilt u daarom onze enquête enquete invullen? U hoeft uw naam niet in te vullen, alleen uw mening, leeftijd en kern waarin u woont. Uw antwoorden en gegevens worden anoniem verwerkt en vertrouwelijk behandeld. Het invullen van de vragen duurt maar vijf tot tien minuten. Mogen wij op uw hulp rekenen?

Vul de enquête in

Dit kan tot 25 april. Alvast bedankt voor uw hulp!

Heeft u vragen? Stuur dan een mail naar gemeente@olst-wijhe.nl.

Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen