U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Nieuwe parkeerplaatsen Kleistraat Olst

De huidige parkeerplaatsen op het Abersonterrein verdwijnen doordat op het Abersonterrein woningen gebouwd gaan worden. Dit wordt een probleem voor de bewoners van de woningen aan de Jan Hooglandstraat tussen de toegangsweg naar het Averbergen en de Kleistraat. Niet alle bewoners hebben op eigen terrein een mogelijkheid voor het parkeren van voertuigen. Hun woningen zijn in de jaren 40 van de vorige eeuw gebouwd. Toen werd bijna geen rekening gehouden met parkeren op eigen terrein en het autobezit is de afgelopen jaren sterk toegenomen.

Op basis van de parkeerbeleidsnota van de gemeente is berekend dat in totaal veertien parkeerplaatsen nodig zijn. De gemeente heeft samen met de bewoners gezocht naar een oplossing. Daarbij zijn diverse opties besproken en gewogen. Gekozen is voor een parkeerstrook met negen parkeerplaatsen langs het eerste deel van de Kleistraat. Het trottoir wordt iets versmald maar blijft behouden. De parkeerstrook wordt op korte termijn aangelegd, namelijk al tijdens de reconstructie van de Jan Hooglandstraat. Die werkzaamheden zijn al begonnen. De gemeente onderzoekt daarnaast of er ruimte is voor de overige vijf parkeerplaatsen in het nieuwe plan voor het Abersonterrein of in de directe omgeving van de woningen.

Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen