Jongeren

Jeugdcompliment

Kent u een actieve tiener of jongere die zich belangeloos inzet voor en in de Olst-Wijhese samenleving? Meld deze jongere aan voor een jeugdcompliment. Door deze jongeren positieve en welverdiende aandacht te geven, worden andere jongeren wellicht geïnspireerd om zich ook actief in te gaan zetten. Het jeugdcompliment is een oorkonde en een cadeaubon van € 30,-. De jeugdcomplimenten worden uitgereikt op een feestelijke bijeenkomst die wordt gehouden op of rond 1 maart (complimentendag). Een jury, bestaande uit jongeren, kiest uit de aanmeldingen het jeugdcompliment van het jaar. Ook het jeugdcompliment van het jaar wordt uitgereikt op de feestelijke bijeenkomst. Het jeugdcompliment van het jaar is een oorkonde en een cadeaubon van € 100,-. Kijk voor meer informatie en het aanmeldformulier in ons Digitaal Loket bij Jeugdcompliment.

Een pilsie op z'n tied maar onder de 18 niet

De gemeente heeft als missie dat jongeren onder de 18 jaar geen alcohol drinken. Een ander onderdeel van onze missie is dat jongeren van 18 tot 23 jaar matigen in het alcoholgebruik. Lees meer over onze campagne 'Een pilsie op z'n tied maar onder de 18 niet' Ook de overheid zet hier hoog op in met NIX18. De gemeente heeft een informatiefolder (pdf, 2.5 Mb) gemaakt over NIX 18 in Olst-Wijhe.

Overlast van jongeren

Soms kan het voorkomen dat u overlast ervaart van hangroepjongeren. In het convenant duo-werk werkt de gemeente samen met politie en Landstede Welzijn om met de jongeren in gesprek te blijven en gezamenlijk te kijken naar een oplossing. Ervaart u overlast van jongeren, dan kunt u hiervan een melding maken. De gemeente neemt ook deel aan de Halt-regeling voor jongeren van 12 tot 18 jaar.

JongerenOntmoetingsPlaats (JOP)

In Wijhe is een JOP ingericht. Een plek waar de jeugd elkaar ontmoet bij een moderne verplaatsbare overkapping. In de zomermaanden is deze te vinden bij de Loswal. In de wintermaanden en bij hoog water wordt de JOP verplaatst naar de parkeerplaats bij de sporthal De Lange Slag in Wijhe.

 
Ga naar Digitaal Loket - ondersteuning aanvragen
Spring naar einde Spring naar begin