Ondersteuning en zorg

Meedoen aan de samenleving is belangrijk voor iedereen in Olst-Wijhe. Inwoners benutten zo hun talenten en blijven betrokken bij de samenleving. De gemeente streeft ernaar dat alle inwoners naar vermogen meedoen. Of het nu gaat om wonen, gezondheid, sport, vrijwilligerswerk of ontmoeten. U krijgt ondersteuning op maat, als u dat nodig heeft om mee te kunnen doen. Daarbij kijken we naar uw mogelijkheden en talenten. Wij laten daarbij meer aan u en uw omgeving over. Gemeente en professionals staan klaar om u te ondersteunen bij het vinden van de juiste oplossing.

Toegangsteam

De gemeente heeft een team van consulenten dat precies weet waar welke zorg of ondersteuning te verkrijgen is. Het toegangsteam bestaat uit het jeugd- en participatieteam die de Participatiewet uitvoeren. Het Jeugdteam is er voor kinderen tot 18 jaar en het Participatieteam op mensen van 18 jaar en ouder. Een team dat de voorwaarden hiervoor goed kent en de hulpvrager daarbij helpt.

Beleid

Op onze pagina over beleid vindt u alle beleidsstukken en belangrijke documenten van de gemeente over ondersteuning en zorg.

 
Ga naar Digitaal Loket - ondersteuning aanvragen
Spring naar einde Spring naar begin