Informatie voor ondernemers

Het zijn spannende en uitdagende tijden voor ondernemers in Olst-Wijhe. We zien dat er veel flexibiliteit en creativiteit onder ondernemers is om hun onderneming overeind te houden. Gelukkig is er financiële steun vanuit de overheid. Maar we kunnen ons voorstellen dat je soms ook behoefte hebt aan een luisterend oor, iemand met wie je even van gedachten kunt wisselen. Dan staan wij graag voor je klaar.

Economie, (vrijetijds)economie en cultuur Olst-Wijhe

Voor zaken aangaande economie, vrijetijdseconomie en cultuur kun je contact opnemen met: Marit Maglio-Rijke e-mail m.maglio@olst-wijhe.nl of telefoonnummer 0570-568193 (bereikbaar van 9:00 - 17:00 uur op  maandag, dinsdag, woensdagochtend (tot 12:00 uur) en donderdag).

Bijstand voor zelfstandig ondernemers

Tijdens de coronacrisis heeft de regering een aantal steunmaatregelen ingevoerd om de Nederlandse economie zoveel mogelijk te helpen. Een aantal van de tijdelijke steunmaatregelen zijn gestopt per 1 oktober 2021, zoals de Tozo- en de TONK-regeling. Voor de periode 1 oktober 2021 tot en met 31 december 2021 kon je als zelfstandig ondernemer een beroep doen op de tijdelijk vereenvoudigde Bbz-regeling. Deze regeling is verlengd tot en met 31 maart 2022. 

De tijdelijke vereenvoudiging houdt het volgende in:

  • De gemeente hoeft geen vermogenstoets uit te voeren.
  • De gemeente stelt het inkomen en de hoogte van het Bbz vast per kalendermaand in plaats van per boekjaar.

Let op: om in aanmerking te komen voor het Bbz, moeten wij wel onderzoeken of jouw bedrijf levensvatbaar is, of dat jouw bedrijf dat op korte termijn weer kan worden.

Heb je vragen over de Bbz-regeling? Kijk hieronder bij meest gestelde vragen of bereik ons via inkomen@olst-wijhe.nl

Landelijke maatregelen

De overheid heeft diverse wijzigingen doorgevoerd, om de maatregelen rondom corona voor ondernemers zoveel mogelijk te verlichten.

  • Je kunt bij ons de Bbz aanvragen. Meer informatie lees je bij meest gestelde vragen hieronder en op de site van de Rijksoverheid.
  • Ondernemers mogen bepaalde belastingen later betalen door uitstel aan te vragen.
  • Er is landelijke hulp. MKB Nederland, Kamer van Koophandel en VNO-NCW hebben samen een loket geopend voor ondernemers met vragen. Je kunt bellen naar 0800 - 2117 (werkdagen tussen 08.30 en 17.00 uur). Je bereikt het loket ook online.

Meest gestelde vragen

Staat de informatie die u zoekt er niet bij? Geef ons door wat u wilt weten.

Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen