Wie wordt onze nieuwe burgemeester? 

Op 1 september 2022 nam Ton Strien na 15 jaar afscheid als burgemeester van de gemeente Olst-Wijhe. Sindsdien is Yvonne van Mastrigt onze waarnemend burgemeester. Dat blijft zij totdat we een nieuwe burgemeester hebben gevonden. 

oordat we kunnen starten met het werven van de nieuwe burgemeester hebben we een profielschets nodig. Hierin staat wat er van de nieuwe burgemeester wordt verwacht. De gemeenteraad stelt deze profielschets vast in een extra openbare raadsvergadering op 11 juli. 

Welke eigenschappen en kwaliteiten vind jij belangrijk voor onze nieuwe burgemeester?

De komende tijd haalt de gemeenteraad input op voor de profielschets. De raad geeft ook inwoners, ondernemers en maatschappelijke partners graag de kans om te laten weten wat zij belangrijk vinden. Welke eigenschappen en kwaliteiten moet de nieuwe burgemeester volgens jou hebben? Wil jij je mening met ons delen? Vul dan de enquête in.  Dit kan tot en met 17 juni. Onder de inzenders verloten we drie meet & greets met de nieuwe burgemeester. Wil je daar kans op maken? Vul dan je e-mailadres in bij vraag 4 van de enquête.

Vervolg

Als de profielschets is vastgesteld, gaat de provincie op zoek naar onze nieuwe burgemeester. Benieuwd welke stappen allemaal moeten worden doorlopen voordat er een nieuwe burgemeester kan worden benoemd? Kijk dan op de pagina In 14 stappen burgemeester van de Rijksoverheid. 
We verwachten dat eind 2023 bekend is wie de nieuwe burgemeester van Olst-Wijhe wordt.

Deel dit
Mail
Bellen