Wie wordt onze nieuwe burgemeester? 

Op 1 september 2022 nam Ton Strien na 15 jaar afscheid als burgemeester van de gemeente Olst-Wijhe. Sindsdien is Yvonne van Mastrigt onze waarnemend burgemeester. Dat blijft zij totdat we een nieuwe burgemeester hebben gevonden. 

De gemeenteraad stelde in een speciale raadsvergadering op 11 juli 2023 de profielschets voor de nieuwe burgemeester vast. De profielschets geeft meer informatie bij de vacature die vanaf woensdag 16 augustus open staat. Op advies van de Commissaris van de Koning stelt de minister van Binnenlandse zaken de vacature vier weken open. De vacature staat in de Staatscourant en daarnaast in Binnenlands Bestuur, VNG-magazine en op Rijksoverheid.nl. Benieuwd naar de hele vacature? Kijk dan op werkenbijoverijssel.nl/burgemeesterolst-wijhe

Je kunt de speciale raadsvergadering hier terugkijken. Bekijk ook de profielschets.

Vervolg

De Commissaris van de Koning maakt vervolgens een eerste selectie en bespreekt deze met de vertrouwenscommissie. Deze commissie bestaat uit raadsleden van de gemeente Olst-Wijhe. Daarna voert de vertrouwenscommissie sollicitatiegesprekken met alle geselecteerde kandidaten.

Benieuwd welke stappen allemaal moeten worden doorlopen voordat er een nieuwe burgemeester kan worden benoemd? Kijk dan op de pagina In 14 stappen burgemeester van de Rijksoverheid. We verwachten dat eind 2023 bekend is wie de nieuwe burgemeester van Olst-Wijhe wordt.

Bijlagen:

Bijlagen:
Titel Type Grootte Download
Profielschets nieuwe burgemeester  pdf 13.744,6 KB Download
Deel dit
Mail
Bellen