U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Meldpunt Sociaal Domein

Sinds september 2018 bestaat er in onze gemeente een onafhankelijk Meldpunt sociaal domein. Twee vrijwilligers zetten zich hiervoor in.

Het Meldpunt is bedoeld voor inwoners van onze gemeente die een melding of vraag hebben rondom de uitvoering van de Wmo, Jeugdhulp en de Participatiewet. In de nieuwe wetten is er veel veranderd. Een laagdrempelig, onafhankelijk Meldpunt kan er voor zorgen dat er niemand tussen wal en schip valt.  En de gemeente wil bovendien graag leren van de eventuele verbeterpunten die door instelling van het Meldpunt zichtbaar worden.

Voor ondersteuningsvragen kunt u rechtstreeks bij de gemeente  terecht. Daar verandert de komst van het Meldpunt niets in. Maar komt u er niet uit of weet u niet bij welke instantie u moet zijn? Dan gaan de mensen van het Meldpunt graag met u in gesprek. U vindt er een luisterend oor en wordt verwezen en waar nodig begeleid naar de goede ingang voor hun vragen en opmerkingen. Ook kunt u aan hen ervaringen en eventuele verbetersuggesties doorgeven.

Contactgegevens

Het Meldpunt is via telefoonnummer 0570-568057 op maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 bereikbaar (via een telefoon servicedienst). Vrijwilligers Aleen Yahya en Age Braad bellen u dan meestal binnen 2 werkdagen terug. Je kunt hen ook mailen.

 

Het Meldpunt vervangt niet de officiële klachten- en bezwarenprocedures die gemeente en zorgorganisaties hebben.

Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen