Loswal

Eén van de mooiere locaties langs de IJssel is de IJsselzone ter hoogte van Wijhe. Naast een fantastisch uitzicht over het rivierenlandschap, vindt u hier ook verschillende (recreatieve) voorzieningen, waaronder de loswal.

Pleziervaart
De loswal kan worden gebruikt door grote pleziervaartuigen en is van alle gemakken voorzien. U kunt (gedurende het seizoen) gebruik maken van:

  • het tappunt voor water
  • de douche- en toiletruimte
  • de afvalcontainer
  • het lozingspunt voor chemisch afval

De loswal ligt op korte (loop)afstand van het gastvrije centrum van Wijhe. Tevens vindt u hier een ruime passantenhaven, tien ruime camperplaatsen, een boothelling, een schildersplek, een Jongeren OntmoetingsPlek (JOP) en een ToeristischOverstapPunt (TOP), van waaruit u via verschillende bewegwijzerde fiets- en wandelroutes de omgeving kunt verkennen. Kijk voor meer recreatieve informatie op de website van Salland Marketing.

Beroepsvaart
De bolders op de kade van de loswal zijn geschikt voor de scheepsklasse CEMT I en II. Laden en lossen is (in verband met de beperkte stempel- en bovenbelasting) niet toegestaan. Meer informatie over de toelaatbare belasting kunt u opvragen bij het klantcontactcentrum.

Pleziervaart
Pleziervaartuigen die qua diepgang en omvang niet kunnen aanmeren in de passantenhaven, mogen met toestemming van de havenmeester aanmeren bij de nabijgelegen loswal. Deze pleziervaartuigen mogen de maximale toegestane belasting van de loswal niet overschrijden. U kunt zich inschrijven bij de havenmeester. Deze zorgt voor de exploitatie van en het toezicht op de IJsselzone Wijhe en is gedurende het seizoen dagelijks aanwezig. Aanwijzingen van de havenmeester moeten worden opgevolgd.

Beroepsvaart
De bolders op de kade van de loswal zijn geschikt voor de scheepsklasse CEMT I en II. Laden en lossen is (in verband met de beperkte stempel- en bovenbelasting) niet toegestaan. Bent u beroepsvaarder en wilt u gebruik maken van de loswal? Neem dan contact op met het klantcontactcentrum.

Pleziervaartuigen
Het basistarief voor een overnachting in de haven bedraagt € 9,50 per boot per nacht. Voor vaartuigen langer dan 10 meter geldt een toeslag van € 0,50 per meter (naar boven afgerond op hele meters) per nacht. Dit bedrag is exclusief toeristenbelasting. Dit bedrag betaalt u vooraf aan de havenmeester.

Camperplaatsen
Voor een overnachting op een camperplaats betaalt u € 9,50 per nacht. Dit bedrag is exclusief toeristenbelasting. Dit bedrag betaalt u vooraf aan de havenmeester. Pinnen is gewenst.

Een overnachting is een verblijf tussen 18.00 uur en 8.00 uur. Een gedeelte van dit tijdsbestek wordt ook als overnachting aangemerkt.

Beroepsvaartuigen
Laden en lossen is (in verband met de beperkte stempel- en bovenbelasting) niet toegestaan.

Het gebruik van de IJsselzone Wijhe is seizoensgebonden. Het seizoen loopt van de tweede vrijdag in maart tot de eerste maandag in november, dus inclusief de herfstvakantie.

Buiten het seizoen zijn de (sanitaire) voorzieningen buiten gebruik. Bij hoge waterstanden mag geen gebruik worden gemaakt van de IJsselzone Wijhe. Het niet varen van de Wijhese Veerpont wordt hiervoor als graadmeter gebruikt.

De gebruiksregels vindt u op het bord nabij de camperplaatsen.

Hebt u vragen over de Loswal?

Wilt u de Havenmeester spreken? Neem dan contact op met Jan Grotenhuis telefoon 0648795993.

Neem bij calamiteiten contact op met de politie.

Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen