Loswal

Eén van de mooiere locaties langs de IJssel is de IJsselzone ter hoogte van Wijhe. Naast een fantastisch uitzicht over het rivierenlandschap, vind je hier ook verschillende (recreatieve) voorzieningen, waaronder de loswal.

Pleziervaart

De loswal kan worden gebruikt door grote pleziervaartuigen en is van alle gemakken voorzien. Je kunt (gedurende het seizoen) gebruik maken van:

  • Het tappunt voor water.
  • De douche- en toiletruimte.
  • De afvalcontainer.
  • Het lozingspunt voor chemische toiletten of bruin water.

De loswal ligt op korte (loop)afstand van het gastvrije centrum van Wijhe. Ook vind je hier een ruime passantenhaven, tien ruime camperplaatsen, een boothelling, een schildersplek, een Jongeren OntmoetingsPlek (JOP) en een ToeristischOverstapPunt (TOP), van waaruit je via verschillende bewegwijzerde fiets- en wandelroutes de omgeving kunt verkennen. Kijk voor meer recreatieve informatie op de website van Salland Marketing.

Beroepsvaart

De bolders op de kade van de loswal zijn geschikt voor de scheepsklasse CEMT I en II. Laden en lossen is (in verband met de beperkte stempel- en bovenbelasting) niet toegestaan. Meer informatie over de toelaatbare belasting kun je telefonisch opvragen bij Publiekszaken.

Corona maatregelen Loswal

De maatregelen van de regering om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, moeten altijd worden opgevolgd en nageleefd. Kijk op de site van de Rijksoverheid over het coronavirus voor de meest actuele informatie.

Pleziervaart

Pleziervaartuigen die qua diepgang en omvang niet kunnen aanmeren in de passantenhaven, mogen met toestemming van de havenmeester aanmeren bij de nabijgelegen loswal. Deze pleziervaartuigen mogen de maximale toegestane belasting van de loswal niet overschrijden. Je kunt je inschrijven bij de havenmeester. Deze zorgt voor de exploitatie van en het toezicht op de IJsselzone Wijhe en is gedurende het seizoen dagelijks aanwezig. Aanwijzingen van de havenmeester moeten worden opgevolgd.

Beroepsvaart

De bolders op de kade van de loswal zijn geschikt voor de scheepsklasse CEMT I en II. Laden en lossen is (in verband met de beperkte stempel- en bovenbelasting) niet toegestaan. Ben je beroepsvaarder en wil je gebruik maken van de loswal? Neem dan telefonisch contact op met Publiekszaken.

Pleziervaartuigen

Het basistarief voor een overnachting in de haven bedraagt € 10,20 per boot per nacht. Voor vaartuigen langer dan 10 meter geldt een toeslag van € 0,53 per meter (naar boven afgerond op hele meters) per nacht. Dit bedrag is exclusief toeristenbelasting. Dit bedrag betaal je vooraf aan de havenmeester.

Camperplaatsen

Voor een overnachting op een camperplaats betaalt u € 9,10 per nacht. Dit bedrag is exclusief toeristenbelasting. Dit bedrag betaal je vooraf aan de havenmeester. Pinnen is gewenst.

Een overnachting is een verblijf tussen 18.00 uur en 8.00 uur. Een gedeelte van dit tijdsbestek wordt ook als overnachting aangemerkt.

Beroepsvaartuigen

Het tarief voor beroepsvaart bedraagt € 60 per nacht. Laden en lossen is (in verband met de beperkte stempel- en bovenbelasting) niet toegestaan.

Alle genoemde bedragen zijn inclusief btw. 

Betaling

Voor de betaling van de overnachtingen op de camperplaatsen/ligplaatsen wordt gebruik gemaakt van het betalingssysteem Aan-Uit. Vooraf aan de betaling is het noodzakelijk om een app te downloaden. Via de app kan eenvoudig, met onder andere iDeal, betaald worden voor een overnachting op de Loswal in Wijhe. Aan-Uit is een betalingssysteem dat op veel camperplaatsen en havens in Nederland gebruikt wordt voor de afrekening, van onder andere, overnachtingen. Meer informatie over het Aan-Uit systeem kun je vinden op Aanuit.net. Momenteel is het nog niet mogelijk via de app te reserveren. Dit is een functie die op kort termijn beschikbaar wordt.

Indien er geen geschikt apparaat of internet beschikbaar is voor het gebruik van de app blijft het mogelijk om contant af te rekenen bij de havenmeester. 

Het downloaden van de app is mogelijk op ieder apparaat waarop applicaties geïnstalleerd kunnen worden zoals telefoons of tablets. Je kunt de app vinden in de ‘Play Store’ of voor apparaten van Apple in de ‘App Store’. Tevens kunt u gebruik maken van de volgende links:

Naast de apps kun je eventueel ook gebruik maken van de browserversie van het betalingssysteem via Aanuit.net.

Het gebruik van de IJsselzone Wijhe is seizoensgebonden. Het seizoen loopt van de tweede vrijdag in maart tot de eerste maandag in november, dus inclusief de herfstvakantie.

Buiten het seizoen zijn de (sanitaire) voorzieningen buiten gebruik. Bij hoge waterstanden mag geen gebruik worden gemaakt van de IJsselzone Wijhe. Het niet varen van de Wijhese Veerpont wordt hiervoor als graadmeter gebruikt.

De gebruiksregels vind je op het bord nabij de camperplaatsen.

Heb je vragen over de Loswal?

Wil je de Havenmeester spreken? Neem dan contact op met Jaap Doorgeest telefoon 06-48083316.

Neem bij calamiteiten contact op met de politie.

Deel dit
Mail
Bellen