U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Kunst

Het realiseren van kunst in de openbare ruimte is één van de speerpunten van het kunst- en cultuurbeleid van de gemeente Olst-Wijhe. Hierbij kiezen wij ervoor om beeldende kunst in de directe leefomgeving van onze inwoners te realiseren. Wij willen beeldende kunst letterlijk dichterbij brengen en betrekken inwoners bij het inrichten of verfraaien van de leefomgeving. Er is een percentagergeling Beeldende Kunst ingesteld. Hierbij is 1% van de exploitatieopzet van een bestemmings- of herinrichtingsplan opgenomen voor een kunstwerk. Kijk voor het aanvragen, de adviescommissie en de rol van inwoners in dit traject in ons digitaal loket.

Kunstwerken

Alle kunstwerken in de gemeente Olst-Wijhe zijn in kaart gebracht. U kunt de kunstwerken in de gemeente Olst-Wijhe bekijken op de site van de Kunstwacht.

Museum De Fundatie

Kunst met een hoofdletter K vindt u in het museum De Fundatie. Deze is gevestigd in kasteel Het Nijenhuis in Wijhe. Naast de prachtige collectie schilderijen, tekeningen, beeldhouwwerken en toegepaste kunst uit verschillende perioden en culturen die er zijn tentoongesteld vindt u er ook een buitengewoon bijzondere beeldentuin.

KIJK Olst, KIJK Wijhe en kunstenaars

KIJK Olst en KIJK Wijhe zijn prachtige exposisties in onze gemeente.

Een overzicht van alle beeldend kunstenaars in de gemeente Olst-Wijhe die workshops geven en hun atelier of galerie openstellen voor het publiek vindt u op de site van kunstenaarsvereniding 't SAL.

Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen