Wil jij ook een bankje omdopen tot 1K Z1E J3-bankje?

Vorige week werd het eerste 1K Z1E J3-bankje in onze gemeente onthuld bij het infocentrum in Den Nul. Het bankje is onderdeel van de campagne 1K Z1E J3 van Stichting 113 Zelfmoordpreventie. Het idee achter het bankje is om een plek te maken waar moeilijke onderwerpen, zoals zelfdoding, besproken kunnen worden.

Onthulling 1K Z1E J3-bankje met wethouder Compagner Olst-Wijhe

Wethouder Judith Compagner was bij de onthulling van het bankje. Zij benadrukt het belang van elkaar echt zien. “We hadden een mooi, open gesprek in Den Nul. Uit de verhalen die je dan hoort, besef je maar weer eens te meer hoe belangrijk het is om echt en oprecht oog én oor te hebben voor elkaar.  Ik vind 'omzien naar elkaar' ook in Olst-Wijhe een belangrijke waarde in onze samenleving.  Het krijgt alleen pas betekenis als je écht naar elkaar luistert en de tijd neemt voor het verhaal van de ander. We zijn in ons haastige leven altijd gewend om snel te antwoorden 'o goed hoor' als de ander vraagt hoe het met je gaat. Maar kijk iemand ook even goed aan als hij of zij die vraag beantwoordt. Het kan simpelweg niet altijd goed met ons gaan, zo is het leven. Wees bereid de tijd te nemen om de ander z'n verhaal te laten doen, ook als het niet allemaal rozengeur en maneschijn is. Dat kan misschien figuurlijk, maar soms helaas ook letterlijk, het verschil zijn tussen leven en dood. ZIE de ander.”

Stichting 113 Zelfmoordpreventie is de nationale organisatie voor preventie van suïcide. Hun missie is een land waarin niemand eenzaam en radeloos sterft door zelfdoding. Er kunnen jaarlijks honderden suïcides voorkomen worden wanneer zelfdoding beter bespreekbaar is en de zorg innovatiever en menselijker wordt georganiseerd. Wil jij ook een bankje omdopen tot 1K Z1E J3-bankje? Dat kan! Stuur dan een mail naar Marleen Engelbarts van GGD IJsselland. Zij helpt je graag verder.

Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen