U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Veilig Omgaan Met Opvallend Landbouwverkeer

Op vrijdag 25 november voerden de groepen 7/8 van De Klimboom en de Aloysiusschool van de Boskamp en de A.Bosschool uit Wesepe het VOMOL-project uit. VOMOL betekent Veilig Omgaan Met Opvallend Landbouwverkeer. Kinderen die in onze gemeente (zelfstandig) aan het verkeer deelnemen, komen in aanraking met landbouwverkeer. Het is dan ook van groot belang dat zij leren om te gaan met deze grote voertuigen.

Leerzame dag

Het project werd uitgevoerd door studenten van het AOC Oost onder begeleiding van een leerkracht. De leerlingen kregen eerst een presentatie en uitleg op school. De praktijklessen werden gegeven bij Sporthal De Hooiberg. Op de parkeerplaats stonden vier grote landbouwvoertuigen. Door naast een voertuig te staan of erin te zitten leerden de leerlingen dat ze niet altijd gezien worden door de chauffeur. Ook leerden ze dat bijvoorbeeld en ploeg kan uitzwaaien, dus dat je niet te dicht achter een voertuig moet fietsen.

De studenten van het AOC leerden dat zij niet altijd de fietsers zien, dus dat zij ook goed moeten uitkijken. VOMOL wordt betaald door de provincie en onze gemeente en wordt iedere twee jaar op school gegeven. Het is altijd weer een leerzaam project, ook voor de ouders, die als vrijwilliger aanwezig waren.

Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen