U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Veilig in het verkeer

Voor projecten die ons gedrag in het verkeer positief beinvloeden heeft de provincie Overijssel subsidie beschikbaar gesteld. In 2016 stelt de provincie ruim € 30.000,- beschikbaar voor uitvoering van deze projecten. Wij nemen hiervan 25 % voor onze rekening. In Olst-Wijhe is dit voor projecten voor leerlingen van basisscholen, leerlingen van de Capellenborg, e-bikers en senioren.

Naast de jaarlijkse verkeerslessen als voorbereiding op het verkeersexamen, vroegen basisscholen subsidie aan voor projecten zoals Streetwise (ANWB), een dode-hoek-voorlichting (Veilig Verkeer Nederland) of voor de organisatie van een verkeersweek. De Capellenborg vraagt voor ieder leerjaar een apart verkeersproject aan. Voor senioren staan een aantal algemene opfriscursussen verkeer op het programma. Er gebeuren helaas steeds meer ongelukken met de elektrische fiets. Daarom gaat onze speciale aandacht dit jaar uit naar de steeds groter wordende groep e-bikers. Samen met Veilig Verkeer Nederland en lokale ondernemers organiseren wij een informatieve ochtend of –middag voor deze doelgroep.

Op deze pagina leest u meer over de verkeersprojecten in Olst-Wijhe.

Veilig Omgaan Met Opvallend Landbouwverkeer

veilig omgaan met opvallend landbouwverkeer Olst-Wijhe

Op vrijdag 25 november voerden de groepen 7/8 van De Klimboom en de Aloysiusschool van de Boskamp en de A.Bosschool uit Wesepe het VOMOL-project uit. VOMOL betekent Veilig Omgaan Met Opvallend Landbouwverkeer. Kinderen die in onze gemeente (zelfstandig) aan het verkeer deelnemen, komen in aanraking met landbouwverkeer. Het is dan ook van groot belang dat zij leren om te gaan met deze grote voertuigen.

Fietsverlichting aan? Ik val op in Olst-Wijhe!

Ik val op in Olst-Wijhe Olst-Wijhe

Zien en gezien worden is voor fietsers van groot belang. Fietsers zijn kwetsbare deelnemers in het verkeer. Uit onderzoek blijkt dat bijna de helft van de jongeren fietst zonder (goede) verlichting.

Verkeersweek Jozefschool Wijhe

Foto ik val op in Wijhe Olst-Wijhe

Van 28 oktober tot 4 november organiseert de Jozefschool in Wijhe een verkeersweek voor alle klassen.

Verkeersweek Willibrordschool Olst

Foto verkeer Olst-Wijhe

Van 10 oktober tot en met 14 oktober 2016 organiseert de Willibrordschool in Olst een verkeersweek. In deze week staat verkeer en verkeersveiligheid centraal.

Oudere berichten

Overzicht van oudere nieuwsberichten
Titel van het nieuwsbericht Publicatiedatum
Ruim 120 leerlingen geslaagd voor het praktisch ver... 22 juni 2016 om 15:45
Geslaagde opfriscursus fiets en e-bike 02 juni 2016 om 13:54
Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen