Tekstgrootte A A
U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Honden(poep)

Hondenpoep

Of u nu hondenbezitter bent of niet, er is niets vervelender dan hondenpoep. Niemand wil hinder ondervinden van hondenpoep. Het is daarom belangrijk dat u hondenpoep opruimt. Op die manier profiteert iedereen van een (schone) leefomgeving . Als hondenbezitter kunt u hondenpoep (in een zakje) deponeren in een afvalbak, thuis in uw grijze container en (zonder zakje) in uw groene container. Veel hondenbezitters maken hier gebruik van en dat is prettig voor iedereen.

Hoe zit het ook alweer met het aanlijnen van de hond?

  • Binnen de bebouwde kom geldt een opruim- en aanlijnplicht.
  • De aanwezigheid van een opruimmiddel is nodig en dus ook verplicht.
  • Buiten de bebouwde kom mag de hond loslopen en er geldt ook geen opruimplicht. Houd daarbij wel rekening met erven en weilanden, want dat is eigen terrein.
  • We willen een schone en veilige speelomgeving bieden aan kinderen, daarom zijn honden niet toegestaan op speelplekken.
  • In de gebieden van Staatsbosbeheer en Rijkswaterstaat moeten de viervoeters aangelijnd zijn, tenzij anders staat vermeld op de borden bij de wandelpaden.
Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen