Meest gestelde vragen

Op deze pagina houden wij je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus in Olst-Wijhe. De antwoorden gelden voor de huidige stand van zaken. Houd er rekening mee dat informatie kan wijzigen.

Meest gestelde vragen ondernemers

 • (Sport)verenigingen en stichtingen

  Bekijk de informatie over sporten op de website van de Rijksoverheid.

  De coronacrisis treft iedereen, ook gesubsidieerde instellingen. Er zijn allerlei partijen die een jaarlijkse of eenmalige subsidie ontvangen voor activiteiten die zij uitvoeren. Door de crisis kan het niet voor iedere partij mogelijk zijn om de afspraken die gemaakt zijn over de subsidie na te komen. Binnenkort inventariseren wij in hoeverre de partijen hun prestatieafspraken niet kunnen nakomen door de crisis. Hierbij gaat het om partijen die een eenmalige of jaarlijkse subsidie van € 1000 of meer ontvangen. Als het nodig is, wordt er samen met de verantwoordelijk portefeuillehouder een maatwerkoplossing aangeboden. Natuurlijk houden wij er rekening mee dat deze situatie overmacht is. Als partijen de afspraken (voor een deel) niet kunnen nakomen in 2020, dan kan:

  • de subsidie (deels) worden teruggevorderd
  • de terug te vorderen subsidie in mindering worden gebracht op de subsidie van 2021
  • er een extra prestatie worden verwacht in 2021 bovenop de jaarafspraken van 2021
  • de subsidie ongemoeid blijven; dan zijn er dus geen gevolgen voor de ontvangende partij

  Vragen? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 14 0570.

 • Zorg

  Hulp bieden

  Ben je bereid om een ander te helpen? Ut Huus wil samen met haar partners, De Kern, Wijz jongerenwerk en Evenmens, waar mogelijk een verbindende rol spelen.

  Dus heb je tijd over en ben je bereid om een ander te helpen? Laat dat dan weten aan ut Huus. Onderstaand vind je de contactgegevens. Wij schatten in dat de vraag naar hulp bij boodschappen, vervoer, oppas en een (telefonisch) praatje het grootst is.

  Hulp vragen

  Ben je juist op zoek naar hulp? Neem dan ook contact op met ut Huus. Dit kan op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur.

  Samen staan we sterk!

  Gegevens ut Huus

  • Bereikbaar van ma t/m vr 9 - 17 uur
  • Tefoonnummer 0570 – 56 36 00
  • E-mail: welzijn@uthuus.nl.
  • Je kunt ook een bericht achterlaten op hun Facebookpagina.

   

 • Vergaderingen gemeenteraad

  Met ingang van 25 oktober 2021 vergadert de gemeenteraad weer in de oorspronkelijke setting in de raadszaal. Hierdoor ontstaat er ook weer ruimte voor een publieke tribune. 

  Wij mogen voor deelname aan of toegang tot activiteiten of voorzieningen op publieke plaatsen, zoals een publieke tribune, niet vragen om een geldige QR-code. We kunnen als gemeenteraad wel zelf bepalen of we de 1,5 meter afstand handhaven op de publieke tribune. We kiezen er voor de ruimte tussen de zitplaatsen niet op 1,5 meter te zetten maar wel iets groter te houden dan voor corona. Het is immers niet duidelijk wie wel of niet gevaccineerd is, getest is of wie eerder corona heeft gehad. Door extra ruimte in te bouwen hopen we eventueel ongemak bij bezoekers te voorkomen. Mocht er onverhoopt een derde golf komen, dan passen we e.e.a. uiteraard weer aan.  

Staat de informatie die u zoekt er niet bij? Geef ons door wat u wilt weten.

Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen