U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Verdriet, spanning of zorgen door corona? Hier kun je hulp vragen

Op 13 maart 2020 veranderde ons leven. De uitbraak van het coronavirus zorgde ervoor dat alles wat wij kenden en gewend waren niet meer vanzelfsprekend was. Een knuffel of arm om je heen als je verdriet hebt, een bruiloft met al je familie en vrienden, een uitvaart met al je dierbaren, uit eten, naar de bioscoop, op vakantie, examen doen.

Aandacht voor elkaar

Velen van ons kennen iemand die ziek is geweest of zelfs aan het coronavirus is overleden. Of zijn zelf ziek geweest. Maar het virus kent ook andere gevolgen; eenzaamheid, spanning, verlies van een baan, geldproblemen, een relatie die is beëindigd, gemiste eindexamens, diploma-uitreikingen en afscheidsmusicals. Het virus raakt ons allemaal. Daarom kondigde het kabinet een periode van herdenking en bezinning aan met het thema Aandacht voor elkaar. Hoe we deze periode invullen, bepalen we zelf, als samenleving. Heb je behoefte aan een manier om samen te herdenken? Wil je graag een moment waarop we met elkaar kunnen terugkijken, verhalen kunnen delen en vooruit kunnen kijken? Wij horen graag waaraan jij behoefte hebt en wat jouw ideeën zijn. Je kunt hiervoor mailen naar gemeente@olst-wijhe.nl of bellen naar telefoonnummer 14 0570.

Overzicht van hulpverleners

Wij kunnen ons voorstellen dat je soms behoefte heeft aan een luisterend oor of een andere vorm van hulp. Het geven van fysieke steun is nu lastig, maar dat betekent niet dat we er niet voor elkaar kunnen zijn. Ook zijn er tal van hulpverleners die je kunnen helpen in deze moeilijke tijd.

Heb je behoefte aan andere ondersteuning dan hieronder is genoemd? Neem dan gerust contact met ons op. Je kunt bellen naar telefoonnummer 14 0570 of mailen naar gemeente@olst-wijhe.nl. Je kunt ook kijken op de Ondersteuning website van de gemeente.

Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen