Nieuwsbrief Tellegen - juni 2022

Het college van B&W gaf afgelopen dinsdag (7 juni 2022) groen licht om de Tellegen locatie in Wijhe in verkoop te brengen voor woningbouw. We dagen geïnteresseerde ontwikkelaars uit via een openbare biedprocedure een plan te maken en een bieding uit te brengen. De gemeente kiest voor het beste plan in combinatie met het beste bod voor de plek.

Het is een mooie kans om op deze groene inbreidingslocatie in het centrum van Wijhe een duurzaam woningbouwplan te realiseren met respect voor de natuur. De woningen moeten passen binnen het karakter van de wijk en het dorp en bijdragen bij aan de visie van de gemeente: ‘Een toekomstbestendige, eigenzinnige regionale woongemeente aan de IJssel’.

Inschrijving start op 10 juni

Er is een Biedboek(procedure) opgesteld met kaders en uitgangspunten waarbinnen het terrein ontwikkeld kan worden. Daarnaast bevat het Biedboek de voorwaarden en bepalingen voor het (verkoop)proces en een planning.  

Beoordeling plannen

Op basis van de onafhankelijke taxatie die is uitgevoerd is de minimale verkoopprijs bepaald. Het is aan de inschrijver om een (marktconform) bod te doen voor de locatie. De inschrijvingen worden getoetst aan de getaxeerde waarde. Inschrijvingen die voldoen worden vervolgens als volgt beoordeelt:

  1. Allereerst wordt gekeken of de ingediende plannen aan alle voorwaarden voldoen.
  2. Daarna kennen de leden van de beoordelingscommissie punten toe aan de plannen. Dat doen ze aan de hand de criteria die in het Biedboek zijn opgenomen. De beoordelingscommissie bestaat uit medewerkers van de gemeente die ieder vanuit hun eigen vakkennis beoordelen. Een onderdeel van de criteria in het biedboek is participatie. Ontwikkelaars kunnen in de beoordeling ook punten krijgen voor de manier waarop zij de omgeving betrekken bij hun plannen. Je vindt de puntenverdeling voor de beoordeling in het biedboek op www.olst-wijhe.nl/biedproceduretellegen. 
  3. Vervolgens worden de plannen ook met omwonenden gedeeld met het verzoek om te stemmen. Deze stap maakt ook onderdeel uit van de beoordeling.
  4. Na deze 2 stappen wordt de tussenstand bepaald. Pas daarna wordt gekeken naar het bod dat de ontwikkelaar heeft uitgebracht. Hier worden ook punten aan toegekend. Uiteindelijk komt er een totaalscore uit per plan.
  5. Het college van B&W behandelt de uitkomst van de biedprocedure waarna het de bedoeling is een overeenkomst aan te gaan met de ontwikkelaar met hoogste score voor het ingediende plan. 

Planning

  • 10 juni: Biedboek staat online
  • 20 t/m 23 juni: Schouw van de locatie 
  • 28 augustus: sluitingsdatum indienen plan en bieding (bijlagen)
  • 28 augustus t/m 14 september: Beoordeling plannen inschrijvingsvereisten en kwaliteit
  • 16 t/m 29 september: Stemmen op plannen door omwonenden (digitaal stemmen)
  • 3 oktober: Uitslag stemming omwonenden
  • 5 t/m 18 oktober: Score van de plannen en financiële biedingen bij elkaar brengen + bekendmaking uitslag. 
  • wordt nader bepaald: Bekendmaking collegebesluit (onder voorbehoud Bibob) 
  • wordt nader bepaald: Bibob screening

Contact

Voor vragen kan contact worden opgenomen met Natasja Hulsebos per mail n.hulsebos@olst-wijhe.nl of via 06-10010966. 

Geen items in deze editie...

Deel dit
Mail
Bellen