Nieuwsbrief Tellegen - mei 2022

Vervolg flora- en faunaonderzoek Tellegen-locatie

We hebben vorig jaar enkele verplichte onderzoeken uitgevoerd op het gebied van flora en fauna bij de locatie Tellegen. Enkele onderzoeken konden toen niet afgerond worden  gezien het broedseizoen van bepaalde diersoorten wat niet verstoord mocht worden. Inmiddels is het zover dat deze onderzoek een doorstart kunnen maken, zodat we ook deze onderzoeken kunnen afronden.

Wanneer vinden de onderzoeken plaats?

In week 21, 24, 26 en 28 vinden deze vervolgonderzoek plaats. Het is lastig in te schatten op welke dagen dit precies is, omdat de onderzoekers afhankelijk zijn van het weer. Als het weer erg tegenzit worden de genoemde weeknummers uitgesteld. Uiteraard stellen we je hiervan op de hoogte.

Wat kun je verwachten?

Tijdens de onderzoeken zijn 1 of 2 medewerkers van het bureau Ecogroen op en rond de Tellegen-locatie aanwezig. Zij zijn te herkennen aan de blauwe reflecterende hesjes. De onderzoeken worden in de avond en ochtend gehouden. Ze blijven hiervoor op de openbare weg en voetpaden en komen niet ongevraagd bij jou achter het huis. Soms staat de ecoloog lang stil op dezelfde plek om alles goed te kunnen onderzoeken. Hij gebruikt hierbij een verrekijker. De bezoeken worden vooraf gemeld bij de politie, zodat de politie ook op de hoogte is van de onderzoeken. 

Vandalisme

Afgelopen week zijn er helaas weer ramen ingegooid van het Tellegen-gebouw. Dit is opgelost door de ramen af te timmeren met platen. De ruimtes waar tijdelijke huurders zitten, worden in de komende dagen weer voorzien van ramen.

Geen items in deze editie...

Deel dit
Mail
Bellen