Nieuwsbrief Tellegen - maart 2022

Eind december ontving je de laatste nieuwsbrief over de stand van zaken rondom de ontwikkelingen op locatie Tellegen. Ondertussen gaat de voortgang van het project verder. Graag praten we je in deze nieuwsbrief bij.  

Handtekeningenactie

We ontvingen op 24 februari een delegatie van omwonenden van de Tellegenlocatie in het gemeentehuis in het bijzijn van De Stentor. Daar ontving wethouder Marcel Blind uit handen van Dirk Koldewijn een brief en handtekeningen waarmee direct aanwonenden van het grasveld nogmaals willen aangeven dat zij tegen bebouwing op een deel van het grasveld zijn. De wethouder gaf aan de brief in het college van B&W te behandelen en binnen enkele weken op de brief te reageren.  

Overbruggingsopvang voor Oekraïense vluchtelingen bij Summercamp Wijhe  

We gaan samen met de gemeente Raalte tijdelijk Oekraïense vluchtelingen opvangen bij Summercamp in Wijhe. Dit om een bijdrage te leveren aan de vraag die het Rijk heeft gesteld aan de veiligheidsregio’s om op zeer korte termijn per regio 1.000 vluchtelingen op te vangen. In de tussentijd worden in de Veiligheidsregio IJsselland (11 gemeenten) andere locaties klaargemaakt om de vluchtelingen op te vangen. De locatie Tellegen zit daar niet bij. Wil je op de hoogte blijven van de opvang van vluchtelingen in onze gemeente? Kijk dan op onze website.   

Tijdelijke invulling

We hebben inmiddels opdracht gegeven aan een professionele partij om geschikte huurders voor de voormalige school te zoeken. Op deze manier willen we een tijdelijke daginvulling geven aan het leegstaande pand. Zodra er een geschikte huurder is gevonden, informeren wij je hier natuurlijk direct over. Wij zorgen er dan ook voor dat er een moment wordt geprikt waarbij je als omwonenden kennis kunt maken met de ze partij.  

Dak fietsenhok verwijderen

Tijdens de bijeenkomst van 13 december is geopperd om vanuit veiligheid – vooruitlopend op de sloop van het voormalige schoolgebouw – het dak van het fietsenhok te verwijderen. We hebben gekeken wat daarvoor de mogelijkheden zijn. Eerst moet er onderzoek worden gedaan of het dak asbesthoudend is. Dit onderzoek staat in week 11 op de planning. Vervolgens wordt aan de hand van het advies uit dit onderzoek het dak verwijderd.  

Flora Fauna onderzoek

Er zijn enkele verplichte onderzoeken op het gebied van flora en fauna uitgevoerd die dit jaar van april tot juli voortgezet worden. In deze maanden kun je op verschillende momenten van de dag medewerkers tegenkomen van het bureau Ecogroen rondom de locatie Tellegen. Zij zijn te herkennen aan (blauw) reflecterende hesjes die tijdens de nachtelijke onderzoeken worden gedragen. Voor het onderzoek naar vleermuizen gaan de onderzoekers in de avond en nachtelijke uren met speciale apparatuur aan de slag. Ze blijven hiervoor op de openbare weg en voetpaden en komen niet ongevraagd bij jou achter thuis. Soms staat de ecoloog lang stil op dezelfde plek om goed te kijken of hij vogels of vleermuizen ziet. Hij gebruikt hierbij een verrekijker. De bezoeken worden vooraf gemeld bij de politie, zodat de politie ook op de hoogte is van de onderzoeken. 

Vertraging biedprocedure

De openbare biedprocedure loopt momenteel helaas wat achter op planning. Dit komt omdat we nog niet op alle vragen antwoord hebben die we wel nodig hebben om het biedboek compleet te maken. Zodra alle informatie bekend is, vragen we het college van B&W om de stukken voor de biedprocedure vast te stellen. Daarna gaat de biedprocedure de markt op. Zodra we hier meer over weten, berichten wij jullie. Onlangs is al wel het terrein ingemeten is om de juiste tekeningen voor de biedprocedure te maken.  

Geen items in deze editie...

Deel dit
Mail
Bellen