Debatteren - jong geleerd..

De afgelopen weken laaiden de discussies hoog op in de raadzaal van het gemeentehuis. Dit keer niet tijdens een raadsvergadering, maar tijdens de scholendebatten van groep 7 en 8.

De leerlingen van alle basisscholen uit de gemeente Olst-Wijhe hadden interessante stellingen voorbereid, zoals “Er mogen in de school geen telefoons gebruikt worden”. Wat zijn dan de voorargumenten terwijl je zelf tegen bent? Ga er maar aan staan! Waar sommige leerlingen op het puntje van hun stoel zaten om iets te zeggen, vonden anderen het in het begin best spannend. Maar zoals burgemeester Yvonne van Mastrigt zei: "goed luisteren is de helft van een goed debat." Na drie ochtenden begon het steeds meer op een politiek arena te lijken. De kinderen waren goed voorbereid met cijfers en konden elkaars argumenten sterk weerleggen. Knap gedaan!

De debatten van groep 7/8 zijn onderdeel van het scholenplan. Hiermee willen we als gemeente samen met de scholen de democratie, staatsinrichting, participatie maar ook de gemeentelijke politiek onder de aandacht brengen bij de jeugd. Zij hebben immers de toekomst! Ieder schooljaar wordt er een passend en actueel programma gemaakt voor verschillende leeftijdscategorieën in de onderbouw, middenbouw en bovenbouw. Zo komen alle leerlingen op verschillende momenten in aanraking met de gemeente.

Scholendebat groep 7/8

Deel dit
Mail
Bellen