Ook de eerste handtekeningen voor kindcentrum Wijhe gezet met SMV

In navolging van kindcentrum Olst zetten de gemeente Olst-Wijhe en school- en opvangbesturen De Mare, mijnplein en de Bieënkorf nu ook belangrijke stappen voor het bouwen van een kindcentrum op de SPOC-locatie in Wijhe. Voor de bouw van het kindcentrum hebben de genoemde partijen vandaag een intentieovereenkomst getekend volgens het concept ‘huren als eigenaar’ met Stichting Maatschappelijk Vastgoed (SMV). Daarbij is SMV de eigenaar van het kindcentrum. SMV ontwikkelt en onderhoudt het gebouw en verhuurt het aan de partijen die er gebruik van maken. SMV heeft veel ervaring op het gebied van het ontwikkelen en onderhouden van energieneutrale kindcentra.

Volgende stappen

Naast het bestemmingsplan aanpassen moeten er ook andere zaken worden voorbereid voor de realisatie van het kindcentrum Wijhe. De eerste stap is het opstellen van een ontwikkelingsplan dat naar verwachting voor de zomer dit jaar klaar is. In dit plan staat hoe en wanneer het kindcentrum wordt gerealiseerd. Daarna gaat SMV aan de slag met een programma van eisen en het ontwerp voor het kindcentrum. Bij het ontwerp worden alle nodige partijen en belanghebbenden betrokken.

Meer informatie kindcentrum Wijhe

Wil je meer informatie over het kindcentrum Wijhe of de nieuwsbrief hiervan ontvangen? Ga dan naar de website van Scholen voor Morgen - kindcentrum Wijhe. 

Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen