U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Over hondenpoep, kattenpoep en prullenbakken

In april zijn we gestart met een campagne tegen hondenpoep op straat, op grasveldjes, in perkjes en op de stoep. Kortom: alle plekken waar het niet hoort. We kregen veel reacties op de campagne. Daar zijn we blij mee. We gaan graag in op een aantal reacties en vragen die vaak voorbijkwamen.

‘Er staan te weinig prullenbakken!’

In het verleden stonden er meer prullenbakken. Deze zijn wegbezuinigd. Maar wat goed is om te weten, is dat toen er meer bakken waren de overlast niet minder was. We begrijpen dat het vervelend kan zijn om een tijdje met het zakje in de hand rond te lopen. Maar de enige plek waar de poep van jouw hond thuis hoort, is in de prullenbak. Dit mag een prullenbak langs je route zijn, maar ook de bak die je thuis gebruikt voor het restafval.

‘En al die andere rommel die overal ligt dan?!’

Hondenpoep is inderdaad niet de enige ergernis. We zien ook rommel langs de weg, in de bossen, op de stoep. Dat is natuurlijk jammer. Slecht voor het milieu en voor dieren. Neem bijvoorbeeld de mondkapjes die overal rondzwerven. Als een vogel hierin verstrikt raakt, kan deze doodgaan. Een dier dat het kapje opeet, kan stikken. Hondenpoep én afval horen in de prullenbak.

‘Waarom doen jullie niks aan de overlast van kattenpoep in de tuin?’

Hondenpoep ligt in de openbare ruimte; hiervoor zijn wij verantwoordelijk. Kattenpoep die in de tuin ligt, ligt op eigen grond. Natuurlijk is het heel vervelend als je hier last van hebt. Weet je van wie de kat is? Ga dan met deze persoon in gesprek. Je kunt ook maatregelen nemen in je tuin om te voorkomen dat er katten komen. Er zijn bijvoorbeeld apparaatjes die katten afschrikken met geluid. Katten houden ook niet van bepaalde plantensoorten. Op internet kun je verschillende manieren vinden om overlast van katten in je tuin te voorkomen.

Tot slot

Hondenpoep is, net als de hond zelf, de verantwoordelijkheid van de hondeneigenaar. Afval is de verantwoordelijkheid van iedere inwoner van onze gemeente. Samen houden we onze gemeente schoon. Help je mee?

Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen