U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Wegens succes op herhaling: Dubbel Besparen

Van de Rijksoverheid kregen we een flinke subsidie. Met deze subsidie helpen we onze inwoners via verschillende regelingen energie te besparen. Het gaat om de acties Dubbel Besparen en een gratis energiescan door een van de Energievakmannen Salland. Heb je deze acties in het voorjaar gemist? Dan krijg je nu een tweede kans! 

Dubbel Besparen 

Met de actie Dubbel Besparen kunnen inwoners voor maximaal € 60 per huishouden spullen kopen die helpen met energiebesparing. De producten worden besteld via een speciale webshop gemaakt door Stichting Goede Buren en geleverd door de lokale bouwmarkten. Je kunt bijvoorbeeld tochtstrippen, ledlampen of een brievenbusborstel bestellen. Sommige maatregelen zorgen niet alleen voor energiebesparing, maar ook voor een comfortabeler huis. We hebben in het voorjaar maar liefst 1975 huishoudens geholpen met deze regeling. Dit najaar kunnen we nog eens 100 huiseigenaren blij maken met deze actie. De website opent op 20 oktober 2021, net voor de Nationale Klimaatweek. 

Gratis energiescan 

Door slimme maatregelen te nemen profiteer je van lagere energiekosten en een comfortabeler huis. Heb je geen idee wat je kunt doen om energie te besparen? Vraag dan de gratis energiescan aan. Een energievakman van het Duurzaam Bouwloket komt bij je thuis en samen bekijken jullie naar de mogelijkheden om energie te besparen. Vooraf ontvang je een vragenlijst over jouw huis. Deze lijst lopen jullie tijdens de afspraak door en samen maken jullie een rondje door het huis. Daarna werkt de energievakman een rapport uit met tips en aanbevelingen. Wat je met het advies doet, is aan jou. We hopen natuurlijk dat zo veel mogelijk inwoners vervolgens maatregelen gaan treffen om daadwerkelijk energie te gaan besparen.  

Heb jij deze acties in het voorjaar gemist en wil je deze ronde graag meedoen? De webshop is geopend van 20 oktober tot en met 5 november. Wees er snel bij, want op is op. Kijk voor meer informatie op de website van Dubbel Besparen Olst-Wijhe.

Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen