U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Samen sterk voor de jeugd in Olst-Wijhe

Het jeugdbeleid in Olst-Wijhe focust zich op preventie en samenwerking.

Jeugdbeleid in Olst-Wijhe

Kinderen, jongeren, ouders en professionals die werken met de jeugd in Olst-Wijhe: hun input was een belangrijke basis voor het jeugdbeleid Olst-Wijhe. Door steeds slimmer samen te werken en snel hulp te bieden als er signalen zijn dat een kind of jongere hulp nodig heeft, zorgen we ervoor dat de jeugd in Olst-Wijhe gezond, veilig en kansrijk opgroeit.

Sinds gemeenten in 2015 verantwoordelijk werden voor het jeugdbeleid, moeten zij met minder geld méér jongeren helpen die hulp of zorg nodig hebben. Dat geldt ook voor Olst-Wijhe. “Zorgelijk”, vindt wethouder Marcel Blind. “Het kabinet heeft afgelopen zomer wel besloten om extra geld uit te trekken voor de jeugd na coronatijd. Dat is mooi, maar dit is bij lange na niet genoeg om ons structurele tekort op te lossen.” Tóch is Marcel optimistisch. Lees het hele artikel op de website van CJG Olst-Wijhe.

Zelfverzekerder naar de brugklas dankzij Rots & Water

Marjolein gunde zoon Teun een weerbaarheids-boost voor hij naar het voortgezet onderwijs zou gaan. Daar zorgde de training Rots & Water voor. En dat is een “aanrader”, vindt Teun zelf. Lees het verhaal van Marjolein en Teun op de website van CJG Olst-Wijhe.

Meer weten over ondersteuningsmogelijkheden in Olst-Wijhe? Kijk op de website van Ondersteuning of voor vragen en trainingen over opvoeden en opgroeien op de website van het CJG.

Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen