U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Olst-Wijhe heeft online veiligheid op orde

Gemeente Olst-Wijhe heeft de zaken op orde wat betreft digitale beveiliging van de eigen websites. Op basisbeveiliging.nl, een website waarop te zien is hoe het gesteld is met de digitale beveiliging van gemeentelijke website en online diensten, kleurt Olst-Wijhe groen.

Om bij overheden de veiligheid op internet te vergroten is de website basisbeveiliging.nl ontwikkeld. Een geografische kaart die met stoplichtkleuren aangeeft of de websites van gemeenten qua online veiligheid op orde zijn. Rood betekent slecht, groen betekent geweldig.

Basisbeveiliging.nl monitort continu hoe de online veiligheid van Nederlandse gemeenten eraan toe is. Met als doel  om de veiligheid en privacy voor iedereen te verbeteren. De website zoekt doorlopend welke domeinnamen gemeenten bezitten en controleert een aantal onderdelen. Bijvoorbeeld of het beveiligingscertificaat van de site klopt. Daaraan kent de site een risicowaarde toe en daar komt de beoordeling uit voort.

Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen