Tekstgrootte A A
U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Trekkerbesluit IJsselland niet verlengd

Het verbod om met trekkers te demonstreren in de regio IJsselland wordt vrijdag niet verlengd. Vanochtend hebben enkele burgemeesters een goed gesprek gehad met vertegenwoordigers van boeren(organisaties). Ze willen ruimte geven aan de boeren om te demonstreren zodat zij hun boodschap op een veilige manier kunnen laten horen.

Waarnemend voorzitter van de veiligheidsregio Ron König: “Daarom hebben we met elkaar afgesproken dat demonstreren mag, mits dit twaalf uur van tevoren is aangekondigd bij de betreffende gemeente. Die kan dan, in overleg met de veiligheidsregio, voorwaarden stellen aan de demonstratie, zodat de veiligheid, openbare orde en coronarichtlijnen kunnen worden geborgd. Blokkades van snelwegen en vitale voorzieningen zijn niet toegestaan evenals onaangekondigde acties.“

Mocht blijken dat demonstraties niet worden gemeld en daardoor afspraken niet kunnen worden gemaakt, dan zal de (waarnemend) voorzitter van de veiligheidsregio opnieuw maatregelen nemen. Dat gebeurt ook als de demonstranten zich niet houden aan de afgesproken voorwaarden van de demonstratie.

De burgemeesters hebben beloofd de afspraken die zij met de boeren gemaakt hebben ook te delen met de naburige veiligheidsregio’s. Tot slot is afgesproken om met elkaar in contact te blijven.

Melden boerenprotest gemeente Olst-Wijhe

Als u van plan bent een betoging/demonstratie met landbouwvoertuigen te houden, moet u dit minimaal 12 kantooruren voor de betoging/demonstratie gemeld hebben bij de gemeente.

  • Voor de gemeente Olst-Wijhe kunt u via het formulier kennisgeving protestactie een boerenprotestactie melden. Het ingevulde formulier kunt u mailen naar gemeente@olst-wijhe.nl. Bij vragen kunt u telefonisch contact met ons opnemen via 0570-568196.
  • Na het ontvangen van de melding wordt deze ter advisering naar de voorzitter van de Veiligheidsregio IJsselland gestuurd.
  • Na goedkeuring van de voorzitter van de Veiligheidsregio IJsselland ontvangt u ter bevestiging een brief met een aantal voorwaarden waaraan u zich dient te houden.

Bijlagen:

Bijlagen:
Titel Type Grootte Download
Kennisgeving protestactie  pdf 249,0 KB Download
Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen