Tekstgrootte A A
U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Rioolwerkzaamheden Kortricklaan en Joke Smitlaan Olst

Vorig jaar juli werd Olst getroffen door een extreme regenbui waarbij op veel plaatsen in het dorp wateroverlast ontstond. Doordat het klimaat verandert, krijgen we vaker te maken met extreem weer. Daarom hebben wij onderzoek gedaan naar de oorzaken en mogelijke oplossingen voor wateroverlast.

Uit het onderzoek bleek dat op twee overlastlocaties de kans op herhaling relatief eenvoudig kan worden verkleind door de aanleg van een hemelwaterriool. Het hemelwaterriool wordt aangelegd bij de duplexwoningen aan de Kortricklaan en in het oostelijk deel van de Joke Smitlaan. Op maandag 29 juni starten de werkzaamheden. Voor de bouwvak is het werk klaar.

Met de aanleg van de hemelwaterriolen wordt de kans op wateroverlast in deze straten sterk verminderd. Omdat buien steeds heviger worden, is overlast nooit uit te sluiten. Als inwoner kunt u ook meehelpen om de kans op wateroverlast te verkleinen. Kijk voor tips op onze pagina over Wateroverlast.

Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen