Tekstgrootte A A
U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Starterslening

Stel, u wilt voor het eerst een woning kopen maar de woonlasten zijn net te hoog voor uw inkomen. Mogelijk biedt de Starterslening uitkomst. Deze Starterslening overbrugt dan het verschil tussen de koopsom van uw eerste woning en het maximale bedrag dat u bij de bank kunt lenen.

Naast de Starterslening heeft u dus ook een reguliere hypotheek. De rente staat 15 jaar vast, u krijgt de lening voor maximaal 30 jaar en de eerste 3 jaar hoeft u geen rente en aflossing te betalen. U moet voldoen aan een aantal voorwaarden om in aanmerking te komen. De maximale koopprijsgrenzen gelden per 1 januari 2020.

Voor een bestaande woning (zonder label A, de woning is niet verduurzaamd) geldt: de koopsom (inclusief eventuele verbeterkosten) mag maximaal € 235.000 bedragen. De Starterslening bedraagt dan maximaal 20% van de koopsom en is maximaal € 30.000.

Voor een bestaande of een nieuwe woning met minimaal label A (de woning is wel verduurzaamd) geldt: de koopsom (inclusief verbeterkosten) mag maximaal € 257.000 bedragen. De Starterslening bedraagt dan maximaal 20% van de koopsom en is maximaal € 35.000.

Lees de pagina Starterslening voor de voorwaarden en het aanvragen van de lening.


Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen