Tekstgrootte A A
U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Leerlingen k.b.s. De Bongerd met eigen partij naar de raadszaal

Leerlingen van k.b.s. de Bongerd hebben de afgelopen weken hun eigen partij opgericht. De partijen debatteerden vandaag in het bijzijn van voorzitter burgemeester Ton Strien in de raadszaal van het gemeentehuis in Wijhe.

De leerlingen maakten hun punt over onderwerpen als ‘Leerlingen van groep 7 en 8 moeten stemrecht krijgen’, ‘Er moet een vuurwerkverbod komen in Nederland’, ‘Vanaf groep 5 moeten alles digitaal verwerkt worden’ en ‘De uitslag van de IEP-toets moet bepaalt in groep 8 het niveau voor het voortgezet onderwijs’. Dit leverde mooie discussies op met ieder een goed standpunt vanuit hun eigen partij (Partij voor de Mens, Partij voor het Klimaat, Partij voor Milieu en Red de Dieren).

Raadsleden Maartje Lof (D66) en Jolande Olthof (CDA) gaven na afloop een leuke reactie op de debatten. Zij waren erg onder de indruk van wat ze zagen en hopen natuurlijk dat deze kinderen in hun voetsporen treden.

Deze week kunnen ouders, familieleden en vrienden van de leerlingen op school hun stem uitbrengen op één van de vier partijen. Vrijdag wordt de uitslag op school bekend gemaakt.

 

Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen