Spel- en praatgroep KIES op 17 oktober van start

Stichting De Kern, maatschappelijk werk, start op donderdag 17 oktober met de Spel- en Praatgroep KIES. KIES staat voor Kinderen In Echtscheiding Situaties. De Spel- en Praatgroep is bedoeld voor kinderen uit de groepen 4 tot en met 8 van de basisschool van wie de ouders gescheiden zijn of in een scheiding zijn verwikkeld.

Kinderen kiezen niet voor de scheiding van hun ouders; het overkomt ze. Hoe ze omgaan met de veranderde situatie kan zeer verschillend zijn.

Wat doen we bij KIES?

We praten over wat het kind lastig of moeilijk vindt, horen hoe anderen daarmee omgaan, oefenen hoe een kind iets kan vertellen en leren hoe het kind de scheiding zo goed mogelijk kan begrijpen en met de veranderde situatie om te gaan.

Hoe gaan we dat doen?

Dit doen we met praten, spel, toneel, tekenen, schrijven en allerlei andere leuke activiteiten. Onderzoek door de universiteit van Utrecht heeft aangetoond dat KIES helpt bij het beter verwerken van de scheiding en het contact met de ouders verbetert.

De Spel- en praatgroep KIES vindt zeven keer plaats op donderdag van 15.30 tot 16.30 uur in het Holstohus in Olst. We starten op donderdag 17 oktober.

Meer informatie of aanmelden?

Wilt u meer informatie of wilt u uw kind opgeven voor Spel- en Praatgroep KIES? Dan kunt u contact opnemen met een van de KIES-coaches: Annemiek Stuit en Trees Smit. Per telefoon via 0570-547300 of per mail via a.oonk@stdekern.nl of t.smit@stdekern.nl. Opgeven kan uiterlijk 3 oktober. Deelname aan de groep is gratis.

Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen