Ga gratis naar het Democratiefestival op 30 en 31 augustus

Democratie is niet vanzelfsprekend en heeft af en toe wat onderhoud nodig. Daarom vieren we op het Democratiefestival de democratie.

Thumbnail

We vieren dat we in een land leven waar iedereen zijn of haar mening mag geven, waar verschillen mogen zijn en waar we samen de keuzes maken hoe moeilijk dat soms ook is. In steeds meer landen staat de democratie onder druk. Als we meer met elkaar praten en naar elkaar luisteren, komen we misschien dichter bij elkaar.

Iedereen is welkom

Dit festival brengt mensen uit heel Nederland samen die elkaar in het dagelijks leven niet snel ontmoeten. Kom en praat mee over actuele onderwerpen. Waar staat u in de discussie over kernenergie of de kosten voor de gezondheidszorg? Ga met politici in debat, of neem stelling op het JA/NEE veld. Luister naar persoonlijke verhalen onder de wilgen op het Waalstrand. Wandel of fiets naar bijzondere plekken op en rond het eiland. Stel zelf uw festivalprogramma samen en mix inhoud met festivalpret. Ook voor de kinderen is er vanalles te doen: er zijn kidszones, excursies, sportveldjes en programmaonderdelen speciaal voor kinderen. Het Democratiefestival is een initiatief van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninksrijksrelaties.

Meer info en aanmelden

Kijk op www.democratiefestival.nu voor meer informatie en tickets. Wilt u gratis mee met de bus? Er zijn opstappunten in de hele provincie. Meld je hiervoor aan bij Anneloes Krone van de provincie Overijssel.

 

Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen