Bijna 300 reacties op enquête Omgevingsplan

Begin april vroegen wij inwoners een enquête in te vullen over het nieuwe Omgevingsplan. In dit plan willen we niet meer regelen voor onze woon- en leefomgeving dan nodig is. Daarom vroegen wij onze inwoners wat wij wel, niet of anders moeten regelen. In totaal kregen we bijna 300 reacties. Wij bedanken iedereen voor het invullen!

Uit de enquête bleek dat inwoners het vaak prima vinden als hun buren bijvoorbeeld een kapsalon of bed & breakfast beginnen aan huis, zo lang zij en andere buren er geen last van hebben. Ook het wijzigen van de woning aan de buitenkant (dakkapel) of het bouwen van een (grotere) schuur in de achtertuin moet kunnen. Het kiezen van een locatie van een tentfeest vertrouwt het merendeel aan de organisatie toe in plaats van dat de gemeente een locatie moet aanwijzen. Maar niet alles zouden inwoners zomaar toestaan. Uitzonderingen zijn bijvoorbeeld reclameborden langs de weg en het plaatsen van een twee meter hoge schutting aan de straatkant.

Dankzij deze enquête hebben we een globaal beeld van de situaties waar inwoners meer, minder of andere regels willen. We vergelijken deze uitkomsten met ons huidige beleid en bekijken waar aanpassingen nodig zijn. De consequenties van deze aanpassingen brengen we in beeld voordat we besluiten wat er in het Omgevingsplan komt. De komende tijd gaan we hierover met het college en de raad in gesprek. Wilt u ons nog iets meegeven?  Dat kan dan via gemeente@olst-wijhe.nl.

 

Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen